Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

DuPont Mineral Products - Dredge Mining Process

Tung minerydning består af flere individuelle stadier eller sekvenser af drift. Disse stadier er beskrevet nedenfor i rækkefølge af forekomst.

Rydning
Oprindeligt høstes alt omsætteligt træ fra det umiddelbare minedriftområde. Stubbe, undervækst og resterende børste opsamles og stables derefter af larve-traktorer. Dette materiale får lov til at tørre og senere brændes.

Overjord fjernes derefter til en dybde af 6-8 ind og enten lagres til deponering senere eller placeres direkte på et tilstødende minesnit. Dette arbejde udføres med en 23-yd3 firhjulstrækskraber.

Uddybning
Malmen er udvindet med et specialdesignet Ellicott®-mærket sugerør, udstyret med et skærehoved.  (se billede) Baggearbejdet har to spuds placeret ved akterenden, der bruges som drejebaner i forbindelse med svinglinierne for at fremføre eller tilbagetrække mudderen. En 20-in mudderpumpe udledes i 22-in-rørledningen til 40-ft-sektioner understøttet på pontoner. Disse forbinder mudringen med den flydende våde mølle.

Våd mølle
Den våde mølle er konstrueret på flere flydende pramme. Opslæmningen fra mudringen udledes på vibrerende skærme med 0.25-ind åbninger. Den store størrelse falder efter tyngdekraften ned i en hammermølle, hvor klumper af hårdbrænde knuses. Udledningen fra hammerfabrikken strømmer efter tyngdekraft til en skærm med 1-ind åbninger. + 1-in overdimension består primært af rødder, der udledes direkte tilbage i dammen. Understørrelsen pumpes tilbage til skærmene.

Den våde mølle behandler råmalm indeholdende ca. 4% tunge mineraler ved hastigheder op til 1100 Gt / h. Fra dette producerer det et koncentrat i gennemsnit 80% tunge mineraler med en TiO2-genvinding på 78%. Den våde mølle bruger tre stadier af spiralkoncentratorer. Spiraler er helikoidtrug fastgjort ved en faldende hældning og arrangeret i 7-, 5- eller 3-turn-konfiguration. Gyllefoder, der indeholder sand og vand, indføres øverst på hver spiral. Når materialet strømmer ned og omkring trugene, føres de lettere mineraler såsom kvarts og silicasand ud til strømmen. De tyngre mineraler, fx ilmenit, zirkon og staurolit, har en tendens til at koncentrere sig nærmere spiralens inderside og trækkes derefter af på udvalgte punkter. De forskellige strømme i forskellige koncentrationer føres derefter tilbage til yderligere tilbagetrækning eller til successive spiraler til yderligere koncentrering.

De grovere spiraler producerer et koncentrat i gennemsnit 10-15% tunge mineraler. De råere udskæringer udledes i dammen som genfyldning. Da 96% af mudringsfoderet returneres til dammen, bevæger mudringen og dammen sig faktisk langsomt fremad i retning af minedriften. Cirka hver anden uge er det nødvendigt at flytte den flydende våde mølle for at følge med opsvinget.

De grovere spiralmider recirkuleres til hovedfoderet til oparbejdning over grovmaskinerne. Det grovere spiralkoncentrat pumpes til renere spiraler. Det renere koncentrat flyder efter tyngdekraft til efterbehandlingsspiraler. Efterbehandlerens spiralafslutninger strømmer tilbage til den renere fodersumpe til genbehandling. Efterbehandlerkoncentrater pumpes via 5-in-rørledning til et landbaseret lager, der skal indlæses i lastbiler til forsendelse til tørfabrikken.

Tørmølle
Vådmøllekoncentrat er en blanding af titaniummineraler, tunge mineralsilicater og kvarts. Tørfabrikens funktion er at genvinde titanmineralerne og yderligere adskille dem i et ilmenitprodukt og et leucoxen-rutilprodukt. Processen udnytter ledningsevnen af ​​titanmineraler i højspændingsbehandling og den højere magnetiske. Det våde møllekoncentrat skrubbes ved hjælp af natriumhydroxid inden tørmøllebehandling. Dette fjerner overfladebelægninger af organisk og ler fra partiklerne. De rene kornoverflader forbedrer genvindingen og tillader produktion af mineralprodukter af højere kvalitet. Den skrubbede malm tørres i roterende tørretumblere. Den varme malm adskilles først på grovere højspændingsseparatorer, og råere koncentrater behandles på renere højspændingsruller. De renere koncentrater føres over magneter med høj intensitet, hver med to bredder af fem rotorer, der fungerer i serie. Den magnetiske fraktion opsamles og sendes som ilmenit. Dette produkt indeholder 98% titaniummineraler og har i gennemsnit 64% TiO2. Den ikke-magnetiske fraktion trækkes tilbage i et slutrensningskredsløb for at genvinde leukoxen og rutil til forsendelse. Det endelige produkt indeholder 98.5% titaniummineraler og analyserer 80% TiO2. Den samlede genindvinding af TiO2 i tørfabrikken er i gennemsnit 97%.

Staurolite
De ikke-ledende haler fra højspændingskredsløbet føres til magneter med høj intensitet. Det magnetiske produkt er kommerciel staurolit, der analyseres 45-50% Al2O3 og 13-15% Fe2O3. Der produceres forskellige kvaliteter for at levere specielt støbesand (Biasill®) og tilvejebringe et sandblæst slibemiddel (Starblast®).

zircon
Staurolit-magnetafskærmninger indeholder 25-30% zirkon, 15-20% aluminiumsilikatmineraler og ca. 50% kvarts. Den relativt høje specifikke tyngdekraft af zirkonen gør det muligt at separere tyngdekraften fra de lettere tunge mineraler ved hjælp af spiraler. Zirkon-spiralkoncentratet tørres og genvindes ved en proces, der er mønstret efter titanium-mineraltørfabrikken.

Store mængder zirkon bruges til støbning af sand i støberiindustrien. Mindre mængder anvendes til fremstilling af ildfaste stoffer, keramiske opacifiers, zirkoniummetal og kemikalier. Der produceres forskellige kvaliteter, der opfylder kvalitetskravene for hver slutbrug.

Reclamation
Græsplantningseksperimenter begyndte på mineudskæring i 1952. I årenes løb blev mange sorter af græs og træer sammen med gødning anvendt med en vis succes. Et græs med det ekstraordinære navn "afrikansk grædende kærlighedsgræs" blev importeret fra et område med lignende miljøforhold. Kærlighedsgræsset opnåede moderat vækst og hjalp med at stabilisere haler, så fyrretræsplanter kunne leve.

I begyndelsen af ​​1969 tog genvindingen imidlertid en ny retning. I stedet for at plante den nye vegetation direkte på halerne, fjernes jordbunden inden gruvearbejdet og bruges til at dække afskæringerne. Derefter plantes græsgræs, og væksten etableres hurtigt. Efter befrugtning og tilstrækkelig jordstabilisering genplantes fyrretræer. Dette genvindingsprogram er blevet nævnt som en model for minesektoren i Florida.

Vandbehandling
Under minedriften frigøres humat fra jorden til en kolloid suspension i skovdammen. Humat er delvist nedbrudt organisk materiale, mørkebrunt i farven og er almindeligt i hele Florida. Det er især mærkbart i Florida "hardpan" outcroppings.

I løbet af bevægelse over malmlegemet bliver det nødvendigt at justere niveauet af baguddammen til tider for at lade mudredet nå et lavt eller undertiden dybt. Alt dam pumpevand og misfarvet regnafstrømning opsamles og indstilles til en serie af behandlingsfaciliteter inden udledning til offentlige strømme.

Svovlsyre (H2SO4) sættes til vandet for at sænke pH til 3.5. Denne handling inducerer flokkulering af det organiske stof og efterlader et klart supernatat, som dekanteres fra bundfældningsdammerne. Det klare vand neutraliseres derefter til pH 7 med kalk og udledes til offentlige vandløb.

Kategorier for nyheder og casestudier