Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Omar lancerer Jehlum mudringsordning

'Govt arbejder på et omfattende projekt til beskyttelse af oversvømmelse'

Baramulla, Mar 24: Fremhævede nødvendigheden af ​​beredskab til at tackle eventualiteter og ulykker, sagde Chief Minister Omar Abdullah lørdag, at oversvømmelser altid har været årsag til trussel mod livet og ejendommen i staten. Han sagde, at fænomenet med oversvømmelsescyklusser, der er bevidnet i staten efter regelmæssige intervaller, kræver endnu mere fokuseret opmærksomhed på de nødvendige foranstaltninger.

”Vi skal være rigeligt forberedt og opmærksomme på truslerne om tunge oversvømmelser, så vi ikke bliver uvidende om på nødsituationstidspunktet,” tilføjede han, mens han adresserede en funktion efter indvielsen af ​​Rs 21.38 crore Dredging Scheme i Jati, Duabgah og Ningli i Baramulla-distriktet i dag.

Omar Abdullah sagde, at regeringen arbejder på et omfattende projekt mod oversvømmelsesbeskyttelse for at øge indtagelseskapaciteten til større floder, styrke grænserne, genoplive oversvømmelseskanaler og indføre langsigtede og kortsigtede foranstaltninger, der tilføjer, at opgravningsoperationen i Jehlum-floden er del af denne strategi.

”Selvom vi føler os tilfredse med at konstruere broer, veje, skoler, colleges, vandforsyningsinstallationer og lignende andre udviklingsordninger, da disse faciliteter er i positiv brug af offentligheden, men når vi skaber oversvømmelsesbeskyttelse som faciliteter, beder vi til Gud, at vi måske ikke er tvunget til at tage disse foranstaltninger i brug ”, sagde han, idet han lægger stress på beredskab og opmærksomhed fra administrationen og befolkningen til at møde naturens udfordringer.

Hovedministeren sagde, at vigtigheden af ​​udgravning af Jehlum-floden kan visualiseres ved det faktum, at den første mudring blev indviet af Indiens premierminister ved Baramulla nogle 60 år tilbage.

Det var under forvaltningen af ​​Sheikh Muhammad Abdullah, at den første opmudring blev indviet af den daværende premierminister i Indien Jawahar Lal Nehru, og uddybningsoperationen fortsatte fra 1959 til 1986. Ordningen er nu genoplivet af Chief Minister i dag i nærvær af minister til PHE, kunstvanding og oversvømmelseskontrol, Taj Mohi-ud-Din og statsminister for R&B, Javid Ahmad Dar.

Omar Abdullah sagde, at koalitionsregeringen fra den første dag, den tiltrådte, har koncentreret opmærksomheden om hele udviklingen af ​​staten, og beredskab til at tackle ulykker og trusler er blevet markeret som en af ​​de vigtigste bekymringer. Han roste Taj Mohi-ud-Din for at have tilført ny energi i PHE, irrigation og oversvømmelseskontrol afdelinger og tilføjede, at ministeren ikke kun har genoplivet gamle og nedlagte ordninger, men lanceret nye inden for denne sektor.

Under henvisning til udviklingen af ​​Baramulla by sagde Omar Abdullah, at han har bedt District Development Commissioner om at forberede en køreplan og formulere projekter til den omfattende udvikling af Baramulla by med fokus på forbedring og opgradering af den gamle bydel.

"Tilgængelighed af midler ville ikke være nogen begrænsning i denne henseende", sagde han og tilføjede, at regeringen var ivrig efter at opgradere udviklingsprocessen i byen. Udtryk for utilfredshed med afgivelsen af ​​Jati Bridge trods udgifter på ca. Rs. 2 crores på det, sagde Chief Minister, at han har bedt den berørte afdeling om at forberede et projekt til færdiggørelse af broen.

Da han talte til lejligheden, forklarede minister for PHE, kunstvanding og oversvømmelseskontrol, Taj Mohi-ud-Din de vigtigste træk ved udgravningsordningen og dens fordele ved at tackle trusler mod oversvømmelser.

Ministeren udråbte UPA-regeringen for at have givet midler til ordningen og roste Chief Minister's pro-aktive rolle med at få midlerne fra centret. Han gav også detaljer om andre oversvømmelsesbeskyttelsesforanstaltninger i øjeblikket i rørledningen og allerede lanceret i staten.

Han sagde, at mudringsaktiviteterne ved at operationelle to Dredges vil starte fra i dag for at evakuere 14 lakh cum-sedimenter og aflejringer fra floden Jehlum fra Ningli op til Baramulla ud af den samlede mængde 44 lakh cum-aflejringer, der er identificeret i området.

”Dette ville øge bæreevnen for udløbskanalen fra Ningli til Gantamulla til 35000 cusec mod den eksisterende kapacitet på 28000 cusecs. Sedimenterne i form af sand og beton vil generere betydelige indtægter til afdelingen, ”tilføjede han.

Chiefministeren plantede også en Chinapræning ved Duabgah.

Lovgiver Muhammad Ashraf Ganai, kommissærsekretær PHE, BD Sharma, Chief Engineer, Irrigation and Flood Control, Kashmir, District Development Commissioner Baramulla og andre officerer var til stede ved denne lejlighed.

Genoptrykt fra Greater Kashmir

Kategorier for nyheder og casestudier