Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Jammu og Kashmir: River Jhelum-projektet på rette spor

Et ambitiøst projekt til at redde Kashmirs livline-floden Jhelum er begyndt at give positive resultater med Jammu- og Kashmir-regeringen, idet det fastholdes, at oversvømmelsetruslen, der blev udløst af nylige uophørlige regn, aftaget på grund af igangværende bevarelsesforanstaltninger i floden i det nordlige Kashmir.

Jhelum, som er en vigtig kilde til kunstvanding i dalen, er blevet ødelagt af omfattende siltning i de sidste par årtier. I mangel af beskyttelsesforanstaltninger havde floden mistet sin bæreevne og ført til blokering af sin ensomme udstrømningskanal i Baramulla, hvilket udgør en risiko for oversvømmelser i dalen.

Efter årtier med overdreven forsinkelse blev Jhelum Conservation Project lanceret af Chief Minister, Omar Abdullah, fra det nordlige Kashmirs Baramulla-distrikt tidligere på året. Bevaringsindsatsen fik et stort løft, efter at regeringen anskaffede to avancerede muddermaskiner, der er fremstillet i USA til udførelse af udgravningsoperationer.

"De igangværende bevaringsarbejder i Jhelum i Baramulla-distriktet har været en succes, da vi kunne undgå den nylige oversvømmelsetrussel. Ved konstant udgravning fjernede vi blokader i floden i Baramulla og øgede flodens udstrømningskapacitet betydeligt,Taj Mohi-ud-Din, minister for irrigation og oversvømmelseskontrol fortalte Greater Kashmir.

Jhelum stammer fra Verinag i det sydlige Kashmir og er forbundet med fire vandløb, Sundran, Brang, Arapath og Lidder i det sydlige Kashmirs distrikt Islamabad (Anantnag). Desuden foder små vandløb som Veshara og Rambiara også floden med frisk vand.

Jhelum bugter på en serpentin måde fra syd til Nord-Kashmir og bosætter sig i Wullar, Asiens største ferskvandssø, før han hældte i Pakistan administrerede Kashmir gennem Baramulla. Eksperter sagde, at den ødelæggende oversvømmelse i 1959 forårsagede bagvandseffekter på Jhelum på grund af lave udstrømninger fra Wullar-søen i det nordlige Kashmir, som næsten er blevet chokeret af kraftig ophobning af silt og smal udstrømningskanal.

"Vi har fjernet tonsvis af silt i udstrømningskanalen. Jhelum Conservation Project er selvbærende, da salget af silt hentede regeringen over rupees to crores i de sidste par måneder. Vi vil bruge disse penge til langvarig bevaring af floden,”Taj sagde, at tilføjelse af de to amerikanske lavede mudderere har fremskyndet bevarelsesprocessen.

Muddermaskinerne er fremstillet af USA-baserede Ellicott Dredges—En af de ældste producenter af mudringsudstyr. I øvrigt havde Ellicott Dredges leveret den første mudder til bevarelse af Jhelum i 1960. Mudderen blev bestilt af den daværende premierminister Jawahar Lal Nehru.

Opkøbt til en pris af Rs 12-crores, er mudderne kaldet Soya II og Budshah II designet til at foretage dyb mudring. Aijaz Rasool fra KEC Mumbai repræsentant for Ellicot Dredges i Indien, sagde, at mudringsoperationen er i fuld gang i Janbazpora og Juhama i Baramulla.

”Ved vedvarende udgravning på disse steder kunne vi undgå hundrede års hyppighed af oversvømmelser i dalen. Men dette var ikke muligt uden mudderne, ” han tilføjede.

Tjenestemænd sagde, at den daværende premierminister for Jammu og Kashmir Bakshi Ghulam Muhammad i slutningen af ​​'50'erne havde henvendt sig til Indiens regering for at søge ekspertrådgivning og teknisk løsning på problemet. Under vejledning fra Central Water Commission-eksperter blev der udarbejdet en masterplan for udgravning af Jhelum fra Wullar til Khadanyar.

Projektet forudså uddybning og udvidelse af Jhelum fra Ningli til Sheeri af mekaniske muddere. På det tidspunkt var baggræsere dog ikke fremstillet eller let tilgængelige i Indien. Tjenestemænd sagde, at det var på grund af personlig indgriben fra den daværende premierminister Jawahar Lal Nehru, at muddermaskinerne blev købt.

”Opgraderingen fortsatte dog kun op til 1986. Det blev suspenderet på grund af manglende tilstrækkelige ressourcer og backup-faciliteter. Siden da har der forekommet tonsvis af siltaflejring i Jhelum på grund af hurtig nedbrydning af dens afvandingsområder. Dette har reduceret effektiviteten af ​​oversvømmelsesdirigering af Jhelums udstrømningskanal og dens ladningsbæreevne fra 35000-cusecs i 1975 til 20000-cusec på nuværende tidspunkt,”Sagde embedsmænd.

Afdeling for irrigation and Flood Control havde i 2009 sendt Rs 2000 crore-projekt til ministeriet for vandressourcer til sanktion. Projektet omfattede mange restaureringsarbejder, herunder forbedring af Jhelums eksisterende udgravning af udløbskanaler, beskyttelses- og anti-erosionsarbejder og øget hydraulisk effektivitet.

Ministeriet havde imidlertid kun godkendt en del af projektet, der koster Rs 97-crores for at lette øjeblikkelige indgreb, herunder anskaffelse af maskiner og udgravning i Jhelum, især af dets oversvømmelsespanaler i Srinagar og udstrømning ved Daubgah og Ningli i Baramulla.

Taj sagde, at alle data vedrørende indtag og udtag vandstand, oversvømmelsesmåler og Jhelums bæreevne i de sidste 50 år er digitaliseret.

"Vi har også påtaget os udgravning af oversvømmelseskanaler i Srinagar og tilstødende områder foruden lanceret navigation fra Sonwar til Old City. Efter udgravningen planlægger vi også at fjerne alle indgreb på flodbredderne fra Islamabad til Baramulla. Om få år vil Jhelum blive genoprettet til sin uberørte skønhed, ” Taj tilføjet.

Gentrykt fra DredgingToday

Kategorier for nyheder og casestudier