Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Lynnhaven Inlet Federal Navigation Channel Fuldt navigerbar efter et 2 mio. Dollars mudringsprojekt

Norfolk District, VA, fra US Army Corps of Engineers har erklæret, at Lynnhaven Inlet Federal Navigation Channel er fuldt navigerbar efter et vedligeholdelsesudgravningsprojekt på $ 2 millioner for at fjerne kritiske skylningsforhold, der blev forværret af orkanen Sandy i 2012.

Korpset kontraktede projektet til Southwind Construction Corporation, der kom inden for tidsplanen og inden for budgettet, sagde Andy Reid, Norfolk District kontraktsrepræsentant. Southwind brugte deres 16 ″ skæreudgraver i Ellicott Series 970, afbildet ovenfor, til at udføre arbejdet.

Vedligeholdelsesuddybningen indeholdt også gavnlig genbrug og placering af cirka 112,000 kubikmeter sand på 6,500 fod kystlinje fra Lynnhaven-fjorden til et nærliggende kvarter langs Chic's Beach i Virginia Beach, VA, nær mundingen af ​​Chesapeake Bay. ”Byen Virginia Beach er yderst tilfreds med Norfolk District's præstationer i forbindelse med denne kontrakt,” sagde Phill Roehrs, PE, Virginia Beachs vandingeniør. ”Den vitale vandvej, der betjener bassinet, blev ryddet for al afskalning, og sandet, der blev fjernet fra kanalen, blev anbragt på en af ​​vores erosionelle kystlinjer for at give genopfyldning. Det er det bedste fra begge verdener. ”

Lynnhaven Inlet gennemgår årligt vedligeholdelsesudgravning for at bekæmpe kritisk stimulation. På grund af orkanen Sandys indvirkning på Virginia Beach-kystlinjen forværredes skovforholdene og krævede fremskyndet udmudring, sagde Kristin Mazur, Norfolk District's projektleder.
"Undersøgelser identificerede kritisk stimulation i indgangskanalen, drejning af bassinet og sidekanalerne i projektet," sagde Mazur. "Denne stimulation, hvis den er alene, ville have haft en negativ indvirkning på en bred vifte af maritim industri og truet med sikker og effektiv navigation."

Projektet kræver typisk vedligeholdelsesudgravningscykler cirka hvert tredje år, hvilket giver adgang til Chesapeake-bugten og Atlanterhavet for kommercielle fiskerfartøjer, charterfiskerbåde, hovedbåde og en lang række private rekreative fartøjer. Kanalen bruges af pilotbådene til både pilotstationer i Virginia og Maryland, der er baseret inde i indløbet, til at transportere piloter fra deres dock til dybtgående skibe, der kommer ind i Chesapeake-bugten fra Atlanterhavet.

Start dit kanalvedligeholdelsesprojekt med Ellicott

Kategorier for nyheder og casestudier