Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Kulforbrændende kraftværk bruger Ellicott® Dredge til at fremstille fire materialer, der er nyttige

"Det mest omkostningseffektive udstyr, der nogensinde er bragt til denne ejendom. "- Mark Shea, assisterende vejleder for affaldsbehandling

I en usædvanlig præstation for en hydraulisk mudder, an Ellicott Brand Series 370 Dragon ”DRAGON® ” skærehoveder udgravet fire forskellige materialer fra to kraftværk, der afregner damme: flyveaske, bundaske, kalk og kalk blandet med flyveaske. Baggrunden flyttede over 100,000 kubikværft på kun tre måneder.

Byen Springfield, Illinois ejer og driver City Water Light & Power (CWLP) Dahlmann Generating Station. Brændende kul genererer tre affaldsprodukter: flyveaske, bundaske og kalk fra vandrensningsanlægget. Tidligere blev disse affaldsmaterialer opbevaret permanent i damme i tør eller våd tilstand. For nylig er der fundet gavnlige anvendelser af disse
Produkter. Bundaske anvendes til fremstilling af sprængmedier og tagspåner; flyveaske bruges som fyldmateriale til byggeri af motorveje; kalk bruges på landbruget i Illinois til at neutralisere syrejord og forbedre afgrøderne.

Der er dog et stort problem: Alle disse produkter skylles ned til bundfaldene med vand, og derfor har de en tendens til at slå sig ned over store områder i dammen, hvilket gør dem meget svære at komme sig. Tidligere udgravede byen disse materialer ved hjælp af back-hoes placeret langs kanterne af damme, men dette udstyr har kun begrænset rækkevidde, så hovedparten af ​​materialet - op til
90% - forblev i dammene under vandet.

CWLP valgte efter en undersøgelse af adskillige udgravningsteknologier at udvinde materialet ved hjælp af et skærehoveduddybning fra Ellicott Brand "DRAGON®". De besluttede at uddybe først deres største bundfældningsdam (ca. 3000 fod lang x 1000 fod bred), der indeholdt både bundaske og flyveaske. Byen lejede Ellicott®, mærkeudgravning og drev den med sin
eget personale, der var uddannet ”på stedet” af Ellicott®-serviceteknikere uden yderligere omkostninger for byen.

Med udgravningen kunne CWLP miner under vand op til 2000 meter væk fra iscenesættelsesområdet, hvor materialet blev fjernet fra dammen til stabling og tørring. Fordi 12-tommer-rørledningen udledte op til 50% faststof i opslæmningen til dette område ved op til 4000 GPM, og byen vidste ikke, om materialet ville slå sig ud i iscenesættelsesområdet eller flyde tilbage til hoveddammen, beslutningen om at starte der først var vanskelig. Efter to uger med udgravning bestemte byen imidlertid, at bundaske og flyveaske satte sig meget godt ud i iscenesættelsesområdet og let kunne udgraves af baghjulene, som nu kunne arbejde i kun et område. Dette var et stort gennembrud i genanvendelsesprogrammet, da 100% af materialet i damme kunne udgraves med mudringen og tørres til gavnlig brug.

Dredge-effektivitet sparer over $ 200,000
Fordi en del af flyveasken var migreret til den store damoverløbsstruktur, blev skraberen også brugt til at rense dette område for at muliggøre bedre aflejring af faste stoffer i dammen og dermed et renere spildevand. Mr. Mark Shea, projektleder for opmudringsoperationen for byen, havde intet andet end ros for Ellicott®-mærket. ”Ikke kun uddyber vi materiale til genbrug, men vi får en renere spildevand til en pris, der ligger langt under den for konventionel udgravning ved hjælp af rendegravere og bulldozere. I løbet af denne korte udmudringsperiode har byen sparet over $ 285,000 i forhold til konventionelle teknikker, en besparelse på 50%. ”

Byen brugte kun $ 1.80 pr. Kubikværft af materiale fjernet sammenlignet med det laveste udefra til entreprenørpris på $ 3.85 pr. Gård.

Den anden og mindre dam, som modtager spildevand fra den større flyveaske / bundaska, indeholder også kalkopslæmning fra deres SO2-vandrensningsproces. Byen vidste ikke, hvor godt Ellicott® Brand 370-udgravningen ville klare sig i den meget tyktflydende, tykke kalk konsolideret i dammen. Der var også 2000 fod rørledning involveret, så byen installerede en flowmåler og en nuklear densitetsmåler til at måle procentdelen af ​​faste stoffer i gyllen. Ved udledningspunktet 2000 meter væk var strømmen 4100 gpm, og kalkopslæmningens konsistens i rørledningen var 50 vægt% faste stoffer. Selvom 370 kan uddybe til 20 fods dybde, blev uddybningsdybder holdes til 15 fod. Byen fandt også, at kalk var
blandet med flyveaske, og serien 370 pumpede dette materiale med 50 vægt% faststof.

På grund af mudringens evne til at bevæge kalk med et højt faststofindhold, kan det være muligt at transportere kalk i flydende form og placere den direkte på omgivende landbrugsarealer. Dette er nu almindelig praksis midt i vest, og processen vokser.

Mark Shea kommenterede, “Vi har bevist, at Ellicott® Series 370-skraberen kan flytte tre af vores produkter meget omkostningseffektivt, og vi har et marked for disse produkter. Der var stort set ingen nedgravningstid, selvom vi arbejdede i de koldere vintermåneder. Det var sandsynligvis det mest omkostningseffektive udstyr, der nogensinde blev bragt på denne ejendom. ”

Udgravning af flyveaske, bundaske og kalk, der engang næsten var umulig at komme sig, og at gøre det hele med kun et stykke maskiner var et stort gennembrud for City of Springfield, Illinois. Dette blev ikke kun gjort med 50% omkostningsbesparelser sammenlignet med konventionelle teknikker, men også i mange situationer, hvor konventionelle teknikker slet ikke fungerer.

Start dit udligningsopgravningsprojekt med Ellicott

Kategorier for nyheder og casestudier