Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, VS. sales@dredge.com

ELLICOTT®INTERNATIONALE AANKONDIGINGEN NIEUWE BAGAGETECHNOLOGIE VOOR HET VERWIJDEREN VAN MILIEUSEDIMENT

augustus 2001

VOOR ONMIDDELLIJKE PUBLICATIE

De meest wendbare dreg die ooit is gebouwd. Nieuwe 8-inch (203 mm) afvoer, elektrische slingerende ladderbagger (SLD) voor residuen terugwinning en vijveronderhoud met drie (3) bewegende spudrijtuigen, zonder kabels.

Ellicott® International, een toonaangevende baggerfabrikant van milieudaggers, kondigt een nieuw type bagger aan die eigenlijk alleen loopt. De dreg beweegt op drie bewegende spuds of reizende rijtuigen waardoor het te allen tijde in de exacte positie kan blijven, omdat er altijd twee spuds stevig verankerd zijn in de bodem. Hij loopt met de spuds terwijl hij op het oppervlak drijft. Door deze positionering kan de snijder vooruit gaan naar de volgende snede zonder de positie te verliezen. Dezelfde technologie maakt het ook mogelijk dat de bagger achteruit gaat om vervuild materiaal op te nemen dat baggeren misschien gemist heeft, maar nog steeds in dezelfde exacte positie blijft om het voorwaarts baggeren voort te zetten.

De nieuwe slingerladderbagger van het merk Ellicott® met 3 reizende spudwagens zonder kabels.

De nieuwe bagger leent zich voor nauwkeurig baggeren en positioneren, met name in rivieren waar stromingen zijn. Waar standaardzuigers het risico lopen hun positie te verliezen als gevolg van stromingen, is dit niet het geval. Er zijn ook geen kabels om de bagger te bedienen en dus geen kabels om vervuilde sedimenten aan te raken die ongewenste troebelheid veroorzaken. Zelfs de achtersteven heeft een power-down-functie die een stevige grip in de bodem mogelijk maakt.

De Ellicott® brand dredge is uitgerust met een speciale onderwaterontlastklep die verstopping van de lijn voorkomt en ervoor zorgt dat een exacte hoeveelheid vervuild materiaal consistent kan worden gepompt, ongeacht de toestand van het bodemsediment. In veel gevallen, vooral in riviermilieus, zijn verontreinigingen niet alleen aanwezig in de sedimenten, maar ook door migratie in de oorspronkelijke zand- of kleibodems. De cutter van de bagger heeft voldoende kracht om deze verontreinigingen in dunne lagen te verwijderen. De unit kan sedimenten verwijderen tot een diepte van 22 voet (7 m) onder het wateroppervlak.

De unit heeft bedieningselementen die de baggeroperator precies vertellen in welke lagen de snijder zich bevindt. De snijder kan baggeren tot toleranties van plus of min één inch (25 mm), wat kritiek is, vooral voor vervuilde sedimenten. De bedieningselementen houden re-suspensie van het sediment terug in de waterkolom tot een absoluut minimum. Alle baggerfuncties zijn gekoppeld aan globale positioneringssystemen.

Deze milieuvriendelijke zwaaiende ladderbagger is de eerste grote verbetering met behulp van dit soort technologie in vele jaren. Deze Ellicott® Dreggen van merkswingladders kunnen worden gebruikt in meren en smalle kanalen zoals de duizenden mijlen kanalen in Florida die moeten worden gebaggerd. Ellicott® International heeft nu één eenheid die op een locatie in het midwesten van de VS actief is.

Beide functies van de ladder - zwenken en heffen / dalen - worden bestuurd door hydraulische cilinders. Doordat de ram die de ladder omhoog en omlaag beweegt een neerwaartse kracht op de frees kan uitoefenen, zorgt deze ervoor dat de frees te allen tijde volledig in contact is met het vervuilde sediment en niet stuitert, hetgeen ongewenste troebelheid zou veroorzaken.

De bagger is beschikbaar in afvoerstromen van 1,500 tot 6,000 gallons / minuut (5,700 tot 22,700 liter / minuut). Het is zeer compatibel met verontreinigde sedimentbehandelingssystemen vanwege het nauwkeurige percentage slurry in het pijpleidingsysteem op een consistente basis.

De dreg is zo mobiel dat hij rechts en links bochten kan maken, achteruit kan gaan en zelfs parallel kan parkeren, net zoals het parkeren van een auto. De bagger kan zowel diesel als elektrisch aangedreven zijn.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:

Paul Quinn, directeur verkoop
Telefoon: 410-545-0240
Fax: 410-545-0293
E-mail: pquinn@dredge.com

Categorieën nieuws en casestudy's