Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, VS. sales@dredge.com

Omar lanceert baggerschema Jehlum

'Govt werkt aan uitgebreid overstromingsbeschermingsproject'

Baramulla, maart 24: de minister van Omar Abdullah benadrukte zaterdag dat overstromingen altijd het leven en bezit in de staat hebben bedreigd. Hij zei dat het fenomeen van overstromingscycli dat na regelmatige tussenpozen in de staat werd waargenomen, des te meer aandacht vraagt ​​voor de vereiste maatregelen.

"We moeten goed voorbereid zijn en alert zijn op de dreigingen van zware overstromingen, zodat we ons niet bewust worden op het moment van noodsituatie", voegde hij eraan toe terwijl hij een functie toesprak na de inhuldiging van Rs 21.38 crore Dredging Scheme in Jati, Duabgah en Ningli in het district Baramulla vandaag.

Omar Abdullah zei dat de regering werkt aan een alomvattend project voor bescherming tegen overstromingen om de opnamecapaciteit van grote rivieren te vergroten, de dijken te versterken, overstromingskanalen nieuw leven in te blazen en maatregelen op lange en korte termijn te introduceren, waarbij wordt toegevoegd dat de baggerwerkzaamheden in de rivier Jehlum deel uitmaken van deze strategie.

“Hoewel we ons tevreden voelen door bruggen, wegen, scholen, hogescholen, watervoorzieningsinstallaties en vergelijkbare andere ontwikkelingsschema's te bouwen, omdat deze voorzieningen in positief gebruik zijn van het publiek, maar wanneer we voorzieningen tegen overstromingen creëren, bidden we tot de God dat we niet gedwongen om deze maatregelen in gebruik te nemen ”, zei hij met nadruk op de paraatheid en alertheid van de administratie en de mensen om de uitdagingen van de natuur aan te gaan.

De Chief Minister zei dat het belang van het baggeren van de rivier Jehlum kan worden gevisualiseerd door het feit dat de eerste Dredger ongeveer 60 jaar geleden door de premier van India in Baramulla werd ingewijd.

Het was tijdens het rentmeesterschap van sjeik Muhammad Abdullah dat de eerste baggerschip werd ingehuldigd door de toenmalige premier van India Jawahar Lal Nehru en de baggeroperatie ging door van 1959 tot 1986. Het plan is nu weer nieuw leven ingeblazen door de hoofdminister vandaag in aanwezigheid van minister voor PHE, Irrigation and Flood Control, Taj Mohi-ud-Din en minister van R & B, Javid Ahmad Dar.

Omar Abdullah zei dat de coalitieregering vanaf de dag van haar aantreden de aandacht heeft geconcentreerd op de hele ontwikkeling van de staat en de paraatheid om calamiteiten en bedreigingen het hoofd te bieden, is een van de belangrijkste aandachtspunten. Hij prees Taj Mohi-ud-Din voor het inbrengen van nieuwe energie in de afdelingen PHE, Irrigatie en Flood Control en voegde eraan toe dat de minister niet alleen oude en opgeheven regelingen nieuw leven heeft ingeblazen, maar ook nieuwe in deze sector heeft gelanceerd.

Verwijzend naar de ontwikkeling van de stad Baramulla, zei Omar Abdullah dat hij de districtsontwikkelingscommissaris heeft gevraagd een routekaart op te stellen en projecten te formuleren voor de alomvattende ontwikkeling van de stad Baramulla, gericht op verbetering en upgrade van de oude stad.

"Beschikbaarheid van fondsen zou in dit opzicht geen beperking zijn", zei hij eraan toevoegend dat de regering het ontwikkelingsproces in de stad graag wilde verbeteren. Uiting geven aan ontevredenheid over het verlaten van Jati Bridge ondanks uitgaven van ongeveer Rs. 2 crores erop, de Chief Minister zei dat hij de betrokken afdeling heeft gevraagd om een ​​project voor te bereiden voor de voltooiing van de brug.

Bij de gelegenheid, minister van PHE, Irrigatie en Flood Control, legde Taj Mohi-ud-Din de opvallende kenmerken van de baggerregeling uit en de voordelen ervan om overstromingsbedreigingen aan te pakken.

De minister loofde de UPA-regering voor het verstrekken van middelen voor de regeling en prees de proactieve rol van de hoofdminister bij het verkrijgen van de middelen van het Centrum. Hij gaf ook details over andere maatregelen tegen overstromingen die momenteel in de pijplijn zitten en al in de staat zijn gelanceerd.

Hij zei dat de baggeractiviteiten door twee baggerschepen operationeel te maken vanaf vandaag zullen beginnen om 14 lakh cum sedimenten en afzettingen van rivier Jehlum van Ningli tot Baramulla te evacueren uit de totale hoeveelheid 44 lakh cum afzettingen die in het gebied zijn geïdentificeerd.

“Dit zou de draagkracht van het afvoerkanaal van Ningli naar Gantamulla naar 35000 cusecs vergroten ten opzichte van de bestaande capaciteit van 28000 cusecs. De sedimenten in de vorm van zand en beton zullen aanzienlijke inkomsten voor de afdeling genereren, "voegde hij eraan toe.

De Chief Minister plantte ook een Chinar-boompje in Duabgah.

Wetgever Muhammad Ashraf Ganai, commissaris-secretaris PHE, BD Sharma, hoofdingenieur, irrigatie en hoogwaterbeheersing, Kashmir, districtsontwikkelingscommissaris Baramulla en andere officieren waren bij de gelegenheid aanwezig.

Herdrukt van Greater Kashmir

Categorieën nieuws en casestudy's