Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, VS. sales@dredge.com

Speciale elektrische mijnbouwbagger - "Hydro-Quebec"

Bezitter: Quebec Hydro-Electric Commission, Canada

VOORNAAMSTE GEGEVENS:

Rompmaat - lengte in voet 220 '
Maximale graafdiepte 90 '
Afmeting zuigleiding - ID 42 "
Maat afvoerleiding - ID 36 "
Baggerpomp PK 8000
Graafmachine paardenkracht 1000
Totaal geïnstalleerde paardenkracht 10,000

PROJECT INFORMATIE: De Quebec Hydro-Electric Commission begon al in 1925 met het maken van plannen voor de aanleg van een nieuw kanaal, dat praktisch de hele stroom van de St. Lawrence-rivier zou nemen, waardoor een permanent vermogen van bijna 1,600,000 kilowatt beschikbaar zou komen. Dit kanaal zou ongeveer 15 kilometer lang, 3300 voet breed en 27 voet diep zijn. Het materiaal dat moest worden uitgegraven, was voor het grootste deel "keileem", een zware, kleverige soort zeeklei die is doorspekt met gletsjerblokken. De totale opgraving bedroeg meer dan 250,000,000 kubieke meter, groter dan de hoeveelheid materialen die zijn opgegraven voor het hele Panamakanaal.

Dit was een volledig nieuw ontwerp en "tijd was van essentieel belang". Vanaf de ondertekening van het contract op 30 maart 1951, totdat de bagger medio december 1952 begon te werken, was de verstreken tijd slechts 21 maanden, een opmerkelijke prestatie gezien de grote omvang van de bagger (meer dan 10,000 pk), de complexiteit van het ontwerp, en constructie in Canada.

Toen premier Duplessis van de provincie Quebec de inwijdingsceremonies voorzat, verklaarde hij de prijs als volgt:

"Een verzoek om assistentie bij het ontwerpen van een nieuwe baggereenheid - de" HYDRO-QUEBEC "werd ingediend door de Ellicott® Machine Corporation, wereldberoemd om zijn hydraulische baggermachines inclusief eenheden voor het Panamakanaal en elders. Dit bedrijf leverde ook de hydraulische baggermachines en trad op als raadgevend ingenieurs voor de Beauharnois Company bij de constructie van de bagger en bij de inrichting ervan op de scheepswerven van Marine Industries in Sorel. "

Dit was de krachtigste bagger ter wereld opgebouwd tot die tijd; de hoofdpompmotor was 8,000 paardenkracht en de snijder had een maximum van 2,000 paardenkracht. Het was een uiterst moeilijke baggeropdracht, maar de opdracht werd volgens planning in 1959 voltooid. Een rapport gepubliceerd in Waterways Magazine van februari 1953 verklaarde dat “Ondanks de hoge initiële kosten heeft deze baggermachine de kosten voor het uitgraven van keileem met een paar miljoen dollar verlaagd. "

BIJZONDERHEDEN:

Grootste en krachtigste snijkopzuiger van zijn soort ooit gebouwd in die tijd.

Een technologische doorbraak dreggen ondanks moeilijkheden om tegelijkertijd op een buitenlandse werf te werken.

Start uw baggerproject met Ellicott

Categorieën nieuws en casestudy's