Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, VS. sales@dredge.com

Wederopbouw van de Wetlands of Pepper Creek

Een win-win voor schippers en de baaien

door Bartholomew Wilson, wetenschapscoördinator

Recycling is niet alleen iets dat inwoners van de Inland Bays thuis kunnen doen.

Een innovatief recyclingproject is aan de gang op de Inland Bays.

Het CIB is een partnerschap aangegaan met het Delaware Department of Natural Resources and Environmental Control (DNREC) om sedimenten uit baggerspecie te recyclen om de getijdenmoerassen van de binnenwateren op te bouwen.

In een samenwerkingsverband om de behoefte aan nieuwe baggerspecieplaatsen te elimineren en het potentieel aan te tonen om dit materiaal te gebruiken om de effecten van bodemdaling en zeespiegelstijging te verminderen, hebben DNREC en het CIB hun zinnen gezet op een 25-acre gebied van getijdenmoeras grenzend aan Vines Creek Marina.

In een proces dat heilzaam hergebruik wordt genoemd, wordt baggermateriaal gebruikt om getijdenmoerassen op te bouwen die letterlijk terrein verliezen als gevolg van zeespiegelstijging. Het verhogen van hun hoogten zal hen weerbaarder maken tegen de effecten van stijgende getijden veroorzaakt door zeespiegelstijging en bodemdaling.

Het baggermateriaal is afkomstig van een DNREC-baggerproject om het navigatiekanaal op Pepper Creek te verdiepen en de toegang voor bootverkeer te verbeteren. Normaal gesproken zou het baggermateriaal in een bergingsinstallatie in het hoogland worden geplaatst, maar dit project zet het afval aan het werk en houdt het materiaal in het systeem.

Huidig ​​onderzoek heeft aangetoond dat het verwijderen van baggerspecie uit kanalen en het afvoeren ervan in een gebied buiten het bereik van de getijden kan leiden tot een tekort op lange termijn in de hoeveelheid sediment die zich in het systeem bevindt en beschikbaar is voor het natuurlijke proces van -bouw van de moerassen; cruciaal voor hun vermogen om hoogte te handhaven en gelijke tred te houden met stijgende zeeniveaus.

Hoe het gedaan wordt

Terwijl de bagger enkele voet in de kanaalbodem graaft, wordt het materiaal in een 8-inch pijp getrokken die gedeeltelijk in het water is ondergedompeld en vervolgens door de pijp naar een binnenschip op een afstand van enkele honderden meters aan het moeras getransporteerd. Het baggermateriaal wordt vervolgens door een 4-inch hogedrukmondstuk geperst en in een lange stroom op het moerasoppervlak gespoten. Het mondstuk kan worden gedraaid om het sediment naar verschillende locaties te leiden.

Terwijl het wordt gesproeid, stroomt de bruine slurry, wat 90% water en 10% sediment is, langs het oppervlak en zet zich af in de lage delen van het moeras. Verwacht wordt dat een tot zes centimeter sediment over het moerasoppervlak wordt gespoten, waarbij de laagste plekken de dikste aanbrenging van materiaal ontvangen.

blog-1-2Deze methode om baggersedimenten over het moeras te sproeien is relatief nieuw voor Delaware, maar dit proces van dunne laag baggermateriaal is al een aantal jaren gebruikt om getijdenmoerassen in de Golfkust van Texas, Louisiana en Alabama te herstellen. Voor DNREC zou dit een nieuw tijdperk kunnen markeren in het baggeren en onderhouden van navigatiekanalen van de binnenwateren. Wat ooit een afvalmateriaal was dat kostbaar was om te verwijderen en weg te gooien, is nu een waardevolle, lokale hulpbron die kan worden gebruikt om de getijdenmoerassen en de vitale diensten die wetlands bieden te herstellen; het filteren van het water, het bufferen van het land tegen stormvloeden, en het bieden van kwekerijhabitat aan vissen en schaaldieren.

De dunne-laagapplicatie bij Pepper Creek ging door tot maart 31, toen de activiteiten werden stopgezet tot de volgende winter om de impact op de visgemeenschap in de kreek te minimaliseren. Het werk zal in de herfst opnieuw beginnen.

Dit projectteam bestaat uit vertegenwoordigers van DNREC's Shoreline and Waterway Section, Watershed Assessment Section, Wetland and Suba waterige Sections, the Division of Fish and Wildlife, en het Delaware Center for the Inland Bays die samenwerken om de effectiviteit aan te tonen van nuttig hergebruik van baggertechnieken op de binnenwateren.

Dus de volgende keer dat u modder op de moerassen van de binnenwateren ziet, maakt u zich geen zorgen, het is geen lekkende pijp, het is herstel in wetland door recycling, hard aan het werk om onze moerassen opnieuw aan te leggen.

Overgenomen van Inland Bays Journal

Categorieën nieuws en casestudy's