Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, VS. sales@dredge.com

Lynnhaven Inlet Dredging Contract Toegekend; Materiaal bestemd voor nuttig hergebruik

Het Norfolk District, US Army Corps of Engineers, heeft een contract van $ 2 miljoen toegekend voor onderhoudsbaggerwerken in het Lynnhaven Inlet Federal Navigation Channel in Virginia Beach, Virginia.

Lynnhaven Inlet ondergaat jaarlijks onderhoudsbaggerwerken om kritieke ondiepte te bestrijden; als gevolg van de impact van orkaan Sandy op de kustlijn van Virginia Beach vorig jaar, werden de ondiepte-omstandigheden verergerd en moest er sneller worden gebaggerd, zei Kristin Mazur, projectmanager van het district Norfolk.

"Recente enquêtes identificeerden kritieke ondiepte in het ingangskanaal, de draaikom en zijkanalen van het project," zei Mazur. "Deze onduidelijkheid kan, indien met rust gelaten, een ongunstige impact hebben op een breed scala van maritieme industrie en bedreigt veilige en efficiënte navigatie."

Het project vereist doorgaans om de drie jaar volledige onderhoudsbaggerwerken.

Southwind Construction Corporation, een klein bedrijf gevestigd in Evansville, Ind, zal het kanaal baggeren tot een vereiste diepte tot 10ft "betekent lager laag water." Het baggercontract omvat ook twee voet toegestane overdiepte baggerwerkzaamheden.

De aannemer zal een pijpleiding gebruiken om het gebaggerde materiaal te transporteren voor nuttig hergebruik in aangewezen plaatsingsgebieden langs Ocean Park Beach en de Maple Street Upland Placement Site in Virginia Beach. In totaal baggert de aannemer over 134,350 kubieke meter materiaal.

Omdat het project werd beïnvloed door orkaan Sandy, wordt het gefinancierd via een gecombineerd post-Sandy rampenbestrijdingskrediet, operaties van Corps-operaties en onderhoud en lokale sponsorgelden.

Het project is gepland voor voltooiing in januari 2014.

Lynnhaven Inlet Federal Navigation Channel, goedgekeurd door de River and Harbor Act van oktober 23, 1962, bevindt zich aan de Chesapeake Bay, in de stad Virginia Beach. Het navigatieproject biedt toegang tot de Chesapeake Bay en de Atlantische Oceaan voor commerciële vissersvaartuigen, charter vissersboten, hoofdboten en een breed scala aan particuliere pleziervaartuigen.

Het kanaal wordt gebruikt door de loodsboten voor zowel de pilotstations Virginia en Maryland in de inlaat om piloten vanuit hun dok te vervoeren naar diepgetrokken schepen die de Chesapeake Bay binnenkomen.

Categorieën nieuws en casestudy's