Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, VS. sales@dredge.com

Lynnhaven Inlet Federal Navigation Channel Volledig bevaarbaar na een baggerproject van $ 2 miljoen

Het Norfolk District, VA, van het US Army Corps of Engineers heeft het Lynnhaven Inlet Federal Navigation Channel volledig bevaarbaar verklaard na een $ 2 miljoen onderhoudsbaggerproject om kritieke shoalingomstandigheden te verergeren verergerd door orkaan Sandy in 2012.

Het korps heeft het project uitbesteed aan Southwind Construction Corporation, dat eerder dan gepland en binnen het budget binnenkwam, zei Andy Reid, de contractkantoorvertegenwoordiger van Norfolk District. Southwind gebruikte hun 16 ″ Ellicott Series 970 cutterzuiger, hierboven afgebeeld, om het werk uit te voeren.

Het onderhoudsbaggeren omvatte ook nuttig hergebruik en plaatsing van ongeveer 112,000 kubieke meter zand op 6,500 voet kustlijn, van de Lynnhaven Inlet naar een nabijgelegen wijk langs Chic's Beach in Virginia Beach, VA, nabij de monding van de Chesapeake Bay. "De stad Virginia Beach is buitengewoon tevreden met de prestaties van het Norfolk District met betrekking tot dit contract", zegt Phill Roehrs, PE, waterbeheerder van Virginia Beach. “De vitale waterweg die het bassin bedient, werd vrijgemaakt van alle ondiepten, en het zand dat uit het kanaal werd verwijderd, werd op een van onze erosiekusten geplaatst om te voorzien in aanvulling. Het is het beste van twee werelden. "

Lynnhaven Inlet ondergaat jaarlijks onderhoudsbaggerwerken om kritische ondiepten te bestrijden. Echter, als gevolg van de impact van orkaan Sandy op de kustlijn van Virginia Beach, verslechterden de ondergrondse omstandigheden en was versneld baggeren noodzakelijk, zei Kristin Mazur, projectmanager van het Norfolk District.
"Onderzoeken identificeerden kritieke ondiepten in het toegangskanaal, de draaikolk en de zijgeulen van het project", zei Mazur. "Als deze ondiepten alleen zouden zijn gelaten, zou dit een negatieve invloed hebben gehad op een grote verscheidenheid aan maritieme industrie en een bedreiging hebben voor de veilige en efficiënte navigatie."

Het project vereist doorgaans om de drie jaar onderhoudsbaggerwerken, die toegang bieden tot de Chesapeake Bay en de Atlantische Oceaan voor commerciële vissersvaartuigen, charter vissersboten, hoofdboten en een breed scala aan particuliere pleziervaartuigen. Het kanaal wordt gebruikt door de loodsboten voor zowel de Virginia en Maryland loodsstations in de inlaat om piloten vanuit hun dok te vervoeren naar diepgetrokken schepen die de Chesapeake Bay vanuit de Atlantische Oceaan binnenkomen.

Start uw kanaalonderhoudsproject met Ellicott

Categorieën nieuws en casestudy's