Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, VS. sales@dredge.com
Serie 370 Dragon® Dredge

Opwerking van mijnbouwafval (goud en zilver) met Ellicott Dredges

DOMINICAANSE REPUBLIEK - Historisch gezien hebben mijnbouwprocessen met een slecht herstelpercentage geleid tot residuen met aanzienlijke hoeveelheden terugwinbaar materiaal. De extractie van dit materiaal kan worden bereikt met behulp van dreggen.

Er zijn verschillende factoren die de extractie en herverwerking van residuen rechtvaardigen:

  • Tailings vereisen minder middelen in vergelijking met conventionele mijnbouw. Zo kan een bagger in één stap het materiaal extraheren en vervoeren naar een verwerkingsbedrijf dat zelfs kilometers verderop ligt. Dit verlaagt de kosten in verband met kapitaalgoederen, arbeid, brandstof en onderhoud.
  • Vooruitgang in herverwerkingstechnologie
  • Het verwerken van tailing zorgt voor extra productie zonder de voetafdruk van een mijn te vergroten en zonder extra landvergunningen te vereisen.

 Las Lagunas, Pueblo Viejo Tailings Dam

Het project is gelegen in de Dominicaanse Republiek, 105 km ten noorden van Santo Domingo. De projecteigenaar is Panterra Gold / Envirogold uit Australië. Het goud- en zilverafval werd gegenereerd door conventionele mijnbouwactiviteiten tussen 1992 en 1999. De terugwinning van de oorspronkelijke mijnbouwactiviteiten was slecht (<30%) en aanzienlijke hoeveelheden erts werden in de dam geplaatst. De dam heeft naar schatting 5,137 miljoen ton erts, wat neerkomt op 3.8 g / t goud en 38.6 g / t zilver.

In 2012 kocht Envirogold één standaard Ellicott 370-dreg om de residuen uit de dam te halen en naar hun verwerkingsfabriek te pompen.

baggerschip-Dominicaanse Republiek-Gold-Tailings-370HP-01-1

De bagger werd gebruikt om materiaal te extraheren tot een diepte van 8 meter en dit als slurry te pompen over een afstand tussen 500 en 800 meter en een eindhoogte van 11 meter. De mest wordt verpompt via een 10 inch HDPE buis. De bagger genereert en pompt slurry met een dichtheid van 28%. De residuen hebben een materiaal soortelijk gewicht van 2.69 en een natte bulkdichtheid van 1.71t / m3.

Om de productiecapaciteit te vergroten en de operatie meer flexibiliteit te bieden, heeft Envirogold een tweede gekocht 370 bagger van Ellicott in 2013.

De dreggen werken momenteel om 24 uur per dag plantvoer te leveren, afwisselend dreggen om de productie te bereiken, met een bemanning van één (1) operator per dreg en twee (2) assistenten per ploeg.

baggerschip-Dominicaanse Republiek-Gold-Tailings-370HP-02-1

Om materiaal en water van de baggeroperatie beter te kunnen beheren, is de dam opgesplitst in kleinere onderafdelingen die bekend staan ​​als opslagvijvers. Zodra een deel van de dam is gebaggerd, wordt de gecreëerde leegte gebruikt om verwerkte residuen van de plant opnieuw af te zetten, waardoor de voetafdruk van de dam behouden blijft. De baggeroperatie maakt gebruik van het aanwezige water bij de dam. Het gebaggerde water wordt teruggevoerd naar de baggervijver, zodat er geen extra water nodig is.

In de eerste drie maanden van 2013 werd de eerste bagger ontgonnen en ongeveer 80,000 m gepompt3 van residuen naar de verwerkingsfabriek.

Het Ellicott Series 370 standaard dreg is een door diesel aangedreven snijkopzuiger met een 12 ″ x10 ″ pomp en 440 pk totaal geïnstalleerd vermogen. Het is een zeer krachtige, betrouwbare en draagbare bagger die ideaal is voor dit soort toepassingen. De eerste unit werd geleverd met een conventionele cutter, terwijl de tweede unit een bucketwheel-cutter bevatte.

baggerschip-Dominicaanse Republiek-Gold-Tailings-370HP-03-1

Via een speciaal exploitatiecontract bedienden Ellicott Field Service-technici de twee dreggen voor een periode van 3 maanden in 2014. Met deze service kon de klant de productie van de dreggen maximaliseren en zijn operators trainen in de beste baggerpraktijken.

Markt- en technologische trends maken de herverwerking van residuen steeds aantrekkelijker. Vanwege zijn capaciteit om op betrouwbare wijze grote hoeveelheden materiaal te extraheren en te vervoeren zonder dubbele handelingen, is een bagger het ideale werkpaard voor deze projecten. Met meer dan 125 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van de hoogste kwaliteit, krachtigste en betrouwbaarste dreggen, is Ellicott Dredges de juiste oplossing!

Categorieën nieuws en casestudy's