Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, VS. sales@dredge.com

Opwerking van mijnafval met Ellicott 370 Dragon® Dredge

DOMINICAANSE REPUBLIEK - Historisch gezien hebben mijnbouwprocessen met slechte terugwinningspercentages geresulteerd in residuen met aanzienlijke hoeveelheden terugwinbaar materiaal. De winning van dit materiaal kan gebeuren met behulp van dreggen.

Er zijn verschillende factoren die de extractie en herverwerking van residuen rechtvaardigen:

    • Tailings vereisen minder middelen in vergelijking met conventionele mijnbouw. Een bagger kan bijvoorbeeld - in één stap - het materiaal extraheren en vervoeren naar een verwerkingsbedrijf dat elf kilometer verderop ligt. Dit verlaagt de kosten in verband met kapitaalgoederen, arbeid, brandstof en onderhoud.
    • Vooruitgang in herverwerkingstechnologie
    • Het verwerken van tailing zorgt voor extra productie zonder de voetafdruk van een mijn te vergroten en zonder extra landvergunningen te vereisen.

Las Lagunas, Pueblo Viejo Tailings Dam
Het project is gelegen in de Dominicaanse Republiek, 105 km ten noorden van Santo Domingo. De projecteigenaar is Panterra Gold / Envirogold uit Australië. Het goud- en zilverafval werd gegenereerd door conventionele mijnbouwactiviteiten tussen 1992 en 1999. De terugwinning van de oorspronkelijke mijnbouwactiviteiten was slecht (<30%) en aanzienlijke hoeveelheden erts werden in de dam geplaatst. De dam heeft naar schatting 5,137 miljoen ton erts, wat neerkomt op 3.8 g / t goud en 38.6 g / t zilver.

In 2012 kocht Envirogold er een Ellicott 370 Draak® baggermachine om de residuen uit de dam te halen en naar hun verwerkingsbedrijf te pompen.

De bagger werd gebruikt om materiaal op een diepte van maximaal 8m te extraheren en als slurry over een afstand tussen 500m en 800m en een eindhoogte van 11m te pompen. De slurry wordt gepompt met behulp van een 10-inch HDPE-pijp. De bagger genereert en pompt slurry met een 28% dichtheid. De residuen hebben een materiaalspecifieke zwaartekracht van 2.69 en een natte bulkdichtheid van 1.71t / m3.

Om de productiecapaciteit te vergroten en de operatie meer flexibiliteit te bieden, heeft Envirogold een tweede gekocht 370 bagger van Ellicott® in 2013.

De dreggen werken momenteel om 24 uur per dag plantvoer te leveren, afwisselend dreggen om de productie te bereiken, met een bemanning van één (1) operator per dreg en twee (2) assistenten per ploeg.

Om materiaal en water van de baggeroperatie beter te beheren, is de dam opgedeeld in kleinere subsecties die bekend staan ​​als het houden van vijvers. Zodra een deel van de dam is gebaggerd, wordt de ontstane leegte gebruikt om verwerkte residuen van de plant opnieuw in te zetten, waardoor de voetafdruk van de dam behouden blijft. De baggeroperatie maakt gebruik van het bestaande water bij de dam. Het gebaggerde water wordt teruggevoerd naar de baggervijver, zodat er geen extra water nodig is.

In de eerste drie maanden van 2013 heeft de eerste baggerzuiger ongeveer 80,000 m3 residuen gewonnen en naar de verwerkingsfabriek gepompt.

De Ellicott Series 370 standaard dreg is een dieselaangedreven snijkopzuiger met een 12 ″ x10 ″ pomp en 440 pk totaal geïnstalleerd vermogen. Het is een zeer krachtige, betrouwbare en draagbare bagger die ideaal is voor dit soort toepassingen. De eerste unit werd geleverd met een conventionele cutter, terwijl de tweede unit een bucketwheel-cutter bevatte.

Via een speciaal exploitatiecontract bedienden Ellicott Field Service-technici de twee dreggen voor een periode van 3 maanden in 2014. Met deze service kon de klant de productie van de dreggen maximaliseren en zijn operators trainen in de beste baggerpraktijken.

Markt- en technologische trends maken de herverwerking van residuen steeds aantrekkelijker. Vanwege zijn capaciteit om op betrouwbare wijze grote hoeveelheden materiaal te extraheren en te transporteren zonder dubbele handgreep, is een dreg een ideaal werkpaard voor deze projecten. Met meer dan 125 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van de meest hoogwaardige, krachtigste en betrouwbaarste dreggen, is Ellicott Dredges de juiste oplossing!

Start uw tailings-baggerproject met Ellicott

Categorieën nieuws en casestudy's