Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, VS. sales@dredge.com

Acht Ellicott Dredges voorkomen overstromingen in Veracruz, Mexico

Zware regenval in de staat Veracruz, Mexico tussen september en oktober van 2010 leidde tot de overstroming van de rivieren Jamapa en Cotaxtla. Dit veroorzaakte overstromingen en grote schade in de omliggende stedelijke gebieden, met name in de gemeenten Medellin en Boca del Rio, ten zuiden van de stad Veracruz, in de Golf van Mexico. Geconfronteerd met deze situatie heeft de Nationale Watercommissie van Mexico (CONAGUA) besloten een noodproject uit te voeren met als doel het reinigen, ontstoppen en verdere overstromingen in die rivieren te voorkomen. Voor dit project, dat werken in meer dan 12kms langs beide rivieren omvatte, heeft CONAGUA verschillende ervaren baggerbedrijven afzonderlijk gecontracteerd.

Voor het project waren in totaal acht snijkopzuigers nodig. Alle dreggen zijn vervaardigd door Ellicott Dredges en bevatten:

  • Vier (4) baggers model 670, met 14 ”-pomp en 800 HP totaal geïnstalleerd vermogen
  • Drie (3) dreggen model 370, met 12 ”-pomp en 440 HP totaal geïnstalleerd vermogen
  • Eén (1) baggermodel 460SL, met 12 ”-pomp, 440 HP totaal geïnstalleerd vermogen en“ zwenkladder ”-systeem.

Dit was om meerdere redenen een kritisch project, omdat het de baggerbedrijven dwong een aantal uitdagingen aan te gaan. De eerste was de urgentie van de klus om nog een overstroming te voorkomen. Het was van cruciaal belang om met ervaren aannemers te werken met krachtige en efficiënte dreggen. De rivieren Jamapa en Cotaxtla hebben sterke stromingen, wat het baggeren bemoeilijkte en het gebruik van stevige apparatuur vereiste. Bovendien hadden beide rivieren aanzienlijke hoeveelheden afval en puin, dat ook moest worden verwijderd. Een ander uitdagend aspect van het project had te maken met de toegang tot de rivieren, waardoor het erg moeilijk was om de dreggen te transporteren en op te zetten.

Het baggeren werd uitgevoerd volgens de door CONAGUA vastgestelde kanaalvereisten, baggeren tot een diepte van maximaal 5m. Het baggeren werd uitgevoerd volgens milieuregels door het Mexicaanse Milieuagentschap (SERMANAT). Het baggerspecie bestond uit zand, grind en klei. Dit materiaal werd op daarvoor bestemde plaatsen geplaatst om later voor verschillende doeleinden te worden gebruikt.

Ondanks de moeilijkheden werden de doelstellingen van het project met succes bereikt. In 10 maanden verwijderden de dreggen in totaal ongeveer 2 miljoen kubieke meter verzand materiaal uit de rivieren en creëerden het het gespecificeerde kanaal. De resultaten van het project zijn zeer positief; een bewijs hiervan is dat er tot op heden geen andere overstromingen in dit gebied hebben plaatsgevonden.

mexico-flooding-4

Het feit dat Ellicott alle dreggen heeft gemaakt die voor dit project zijn gebruikt, is geen toeval. Met meer dan 125 jaar in de industrie is Ellicott de leider in ontwerp en fabricage van snijkopzuigers. Ellicott-dreggen staan ​​erom bekend dat ze de hoogste kwaliteit hebben en de meest krachtige en duurzame zijn. Ellicott houdt een permanente voorraad aan voor de meeste baggermodellen - iets dat van cruciaal belang is voor noodprojecten zoals deze. Bovendien is Ellicott sterk aanwezig op de Mexicaanse markt via zijn lokale vertegenwoordiger Makisur SA, met lokale velddienst en beschikbaarheid van reserveonderdelen.

Categorieën nieuws en casestudy's