Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, VS. sales@dredge.com

Southwind die Little River baggeren

DNREC's Divisies van Watershed Stewardship en Fish & Wildlife hebben plannen aangekondigd voor een coöperatief baggerproject op de Little River nabij Dover, van de Route 9 / Bayside Drive-brug in Little Creek oostwaarts naar de Delaware Bay.

Het baggeren staat gepland om in de tweede week van deze maand te beginnen. Southwind Construction van Evansville, Ind., Kreeg het contract voor het project en zal hun 14 ″ Ellicott®  Merk 970 dreg.

Het kanaal is ongeveer 12,400 voet lang en zal worden uitgebaggerd tot breedtes van 40 voet in het riviergedeelte en 60 voet in het Delaware Bay-gedeelte, en tot een diepte van 5 voet bij gemiddeld eb. De Little River werd voor het laatst gebaggerd door de staat in 1981-1982.

Een bijkomend voordeel van het project is het nuttige gebruik van baggerspecie om de habitat van watervogels te herstellen en te verbeteren binnen de nabijgelegen Refuge-cel van de divisie Fish & Wildlife Little Creek Wildlife Area, een van de verschillende cellen die de opstuwing omvat, gedeeld door dijken om afzonderlijk beheer mogelijk te maken .

Gunstig gebruiksmateriaal zal de bodemhoogte in de opstuwingscel verhogen tot een niveau dat watervogels en shorebird diverse habitat en voedselbronnen bevordert, waardoor zinkende moerashoogtes worden gecompenseerd die hebben geresulteerd in overmatige open waterhabitat.

Het door de staat gefinancierde project van $ 1.01 miljoen omvat het baggeren van 79,000 kubieke meter materiaal uit het kanaal en het verwijderen van 30 verlaten palen en een verlaten vaartuig uit de waterweg nabij Little Creek.

Een pijpleiding zal langs een bestaande weg in het Little Creek Wildlife Area worden geplaatst om baggerspecie uit het rivierkanaal in de opvangcel van Refuge te pompen.

Het project zal naar verwachting de jacht in het gebied niet verstoren. De voltooiing van het project wordt verwacht tegen oktober 1, vóór het piekseizoen met watervogels.

Categorieën nieuws en casestudy's