Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, VS. sales@dredge.com

Hoe zich te ontdoen van Muck

Het initiële project

In één keer meer dan 4 miljoen gallons (1,514 miljoen liter) van giftig semi-behandeld rioolwater stroomde in de Turkey Creek van Palm Bay Florida. Als gevolg hiervan bevatte Turkey Creek extreem hoge niveaus van schadelijke gifstoffen en voedingsstoffen.

In het voorjaar van 2017 komt het team uit Gator Baggeren brachten het grootste deel van hun tijd door met het opruimen van de puinhoop die ooit de Kreek van Turkije bezette en 236,000 yd verwijderde3 (180,435 m3) van mest, stikstof en fosforverontreiniging.

Het juiste soort apparatuur

Wanneer u werkt aan een project ter grootte van Turkey Creek, hebt u het juiste soort apparatuur nodig. Voor dit project een Ellicott Serie 670 Dragon®  baggermachine werd gekozen. De 670 kan tot wel 42 m diep graven en bevat een flinke pomp met veel pk's die nodig zijn om een ​​klus van deze omvang te klaren. De Series 13.0 Dragon® dreg staat bekend als een betrouwbaar, betrouwbaar en eersteklas apparaat met een uitstekende reputatie.

De eerste Turkije Creek opruimen duurde een aantal maanden om te voltooien, maar toen het project ten einde liep, dachten alle partijen die werden beïnvloed door de eerste opruiming dat hun werk bijna klaar was. Ze wisten echter niet dat er een natuurramp op komst was die al hun eerdere harde werk en inspanningen teniet zou doen.

 

Orkaan Irma

Op september 11, 2017 trof orkaan Irma de Golfkust van Florida, wat aanzienlijk veroorzaakte overstroming in de nabijgelegen gemeenschap van Turkey Creek, dicht bij Gainesville. Voor de tweede keer in minder dan twee jaar tijd infiltreerde de schadelijke modder die eerder in Turkey Creek had bestaan, opnieuw in het water en moest worden opgeruimd. Deze keer werd het team van Gator Dredging gevraagd om organisch vuil te verwijderen dat nu te vinden was onder dokken in ondiepe gebieden en om diepe gaten in het omliggende gebied van Turkey Creek te vullen die waren getroffen door schade door de storm.

Twee van de belangrijkste uitdagingen waarmee het team van Gator Dredge tijdens het opruimproces te maken kreeg, waren dit keer het beheer van materialen en het controleren van de terugvoer van water. Dat komt omdat lokale en nationale functionarissen bijna vijf decennia lang de toestand van de kreek negeerden, de impact die de modder had op de gezondheid van de bewoners en de impact ervan op de omliggende habitat.

Waarom baggeren?

Baggeren is de basis van de meeste waterprojecten en voorziet in een breed scala van financiële, sociale en ecologische behoeften in de wereld. Met meer dan 50 procent van de wereldbevolking die binnen een straal van 125 km van een aanzienlijke kustlijn leeft, lopen laaggelegen gebieden zoals Turkey Creek gevaar voor ernstige overstromingen en moeten ze langs en nabij de kustlijn voortdurend worden verbeterd.

Watergebieden vergelijkbaar met Turkije Creek hebben ervaren stijgende waterstanden veroorzaakt door krachtige stormen zoals orkaan Irma. De resultaten omvatten materiële schade voor honderden huiseigenaren die zijn getroffen door dodelijke orkanen, en het beïnvloedt ook de omliggende habitat en veroorzaakt miljoenen dollars schade als het niet wordt behandeld.

Dus waarom is het? baggeren belangrijk? Wanneer een waterlichaam wordt gebaggerd, is de kans op oevererosie kleiner en wordt het omliggende leefgebied hersteld. Verschillende vormen van sediment bevatten gifstoffen van industriële afvoer die een aanzienlijke invloed hebben op de waterkwaliteit.

Wanneer elk type puin dat verontreinigende stoffen bevat wordt verwijderd, verbetert de algehele gezondheid van een waterlichaam.

Categorieën nieuws en casestudy's