Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, VS. sales@dredge.com

Waarom baggeren Sea Dog Creek noodzakelijk is

Sportvissers die Sea Dog Creek bevaren nabij de stad Hempstead, New York, kunnen deze zomer nu veilig de kreek bevaren met relatief gemak in ondiepe gebieden; dit is echter niet altijd het geval geweest. In 2012 maakten verstopte overstromingen gecreëerd door Superstorm Sandy het voor grote commerciële schepen vrijwel onmogelijk om op de kaart te navigeren tussen het oostelijke uiteinde van Sea Dog Creek en het nabijgelegen Long Creek.

Recentelijk lokale werknemers van de Afdeling conservatie en waterwegen gebruikte een Ellicott 460SL bagger “Swinging Dragon®”, bekend als de "Hempstead Bays" om 8,000 kubieke yds³ (6,116 m³) zand te verwijderen uit de nabijgelegen Sea Dog Creek. De zwaaiende ladderzuiger werd in 2008 gekocht door de stad Hempstead van baggerfabrikant Ellicott Dredges. De bemanning gebruikte de bagger om zand en water te verwijderen om tot ongeveer 12 ft (3.6 m) te graven.

Een van de vele uitdagingen waarmee de bemanning tijdens het baggerproces werd geconfronteerd, was het werken binnen zeer korte baggerramen. Bovendien mochten ze geen schoon zand gebruiken binnen de grenzen van gereguleerde titelzones. Ondanks enkele beperkingen konden bemanningen deze obstakels overwinnen om het project in de loop van twee weken te voltooien

Impact van orkaan Sandy

Er is weinig twijfel dat orkaan Sandy een enorme impact heeft gehad op de lokale regio. Toen overstroomd water door het lokale gebied stroomde, creëerde het een ondiepte nabij het oostelijke uiteinde van Sea Dog Creek waardoor het verstopt raakte waardoor het voor casual watersporters vrijwel onmogelijk was om door de kreek te navigeren.

Conservation Biologist Dr. James Browne merkte op dat orkaan Sandy een enorme invloed had op de vorming van een zandbank waardoor de waterweg verstopt raakte.

“Simpel gezegd, er werd zand opgestrooid langs de stranden, en een eb-schoolbar. De materialen werden vervolgens tijdens de stormvloed in de baai getrokken. Het zand werd vervolgens op sommige plaatsen afgezet waardoor de waterstroom vertraagde. Toen de omstandigheden weer normaal werden, was er heel weinig tot geen water in sommige kanalen. Traditioneel variëren sommige van deze gebieden van 4 tot 6 meter diep. De geminimaliseerde waterstanden werden vervolgens blootgelegd waardoor bij extreem laag water een zandbank ontstond. Dit maakte het moeilijk om een ​​schip te besturen zonder water onder de kiel, ”merkte Dr. James Browne op.

De milieu-impact op Sea Dog Creek

Sea Dog Creek is de enige binnenvaartroute voor schepen om ten noorden van de vaste brug nabij het nabijgelegen Point Lookout te varen. De recente verbeteringen maken het nu gemakkelijker voor commerciële boten om vrij te reizen. Een urgenter probleem is echter dat beter gebruik wordt gemaakt van schone materialen, waaronder de verbetering van kwelderprojecten.

Leden van de Hempstead-raad konden geen moerasrestauratie verkrijgen met de noodvergunning die hun door de NYSDEC was verleend. Extra financiering wordt gezocht voor toekomstige moerasrestauratiewerkzaamheden die materiaal halen uit moerassen en scholen van Sea Dog State. De hoop is dat het extra werk overstromingen tijdens toekomstige stormen zal verminderen.

Bijna elk kanaal in de omliggende regio blijft verstopt. Daarom is extra baggeren nodig om de waterwegen vrij te houden. Gelukkig heeft de stad Hempstead de nodige baggeruitrusting in huis om milieurampen aan te pakken. Dit houdt de herstelkosten redelijk laag als zich in de toekomst een ongelukkig incident voordoet dat gevolgen heeft voor nabijgelegen waterwegen.

Het NYSDEC Funds Sea Dog Restoration Project

Een groep functionarissen die de stad Hampstead vertegenwoordigden, onder leiding van raadslid Timothy D 'Esposito, vroeg de NYSDEC om de noodzakelijke baggervergunning proces nadat verschillende schepen aan de grond liepen vanwege ondiep water.

Stadsfunctionarissen hadden een staatsverklaring nodig van de NYSDEC om te kunnen beginnen met baggeren in de binnenkust van de staat. Dat komt omdat dit typisch de tijd van het jaar is waarin het paaiseizoen begint voor botvissen.

Dankzij de hulp van de NYSDEC kreeg de gemeente Hempstead Department of Conservation and Waterways een 10-jaarsbaggervergunning om Sea Dog Creek te onderhouden.

De hele operatie werd voltooid onder een goedgekeurde noodvergunning uitgegeven door het New York State Department of Environmental Conservation (NYSDEC.) Raadslid D'Esposito merkte op: “Onze grootste uitdaging was het verkrijgen van de benodigde vergunningen die nodig waren om het Sea Dog Creek restauratieproject te starten .”

Gemeentefunctionarissen van Hempstead zijn nu van plan om extra baggerprojecten te starten die gepland zijn om te beginnen in de herfst van 2018.

Categorieën nieuws en casestudy's