Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, VS. sales@dredge.com

Kolenverbrandingscentrale gebruikt Ellicott® Dredge om vier materialen met een gunstig gebruik te produceren

"Het meest kosteneffectieve apparaat dat ooit op dit terrein is gebracht. "- Mark Shea, assistent-toezichthouder voor afvalbehandeling

In een ongebruikelijke prestatie voor een hydraulische dreg, een Ellicott Brand Series 370 Dragon ”DRAGON® ” snijkopbagger vier verschillende materialen opgegraven uit twee bezinkvijvers van energiecentrales: vliegas, bodemas, kalk en kalk vermengd met vliegas. De dreg heeft in slechts drie maanden tijd meer dan 100,000 kubieke meter verplaatst.

De stad Springfield, Illinois is eigenaar en exploitant van het City Water Light & Power (CWLP) Dahlmann Generating Station. Bij het verbranden van kolen ontstaan ​​drie afvalproducten: vliegas, bodemas en kalk van de waterzuiveringsinstallatie. In het verleden werden deze afvalstoffen permanent in vijvers opgeslagen in droge of natte toestand. Recent zijn hiervoor nuttige toepassingen gevonden
producten. Bodemas wordt gebruikt voor het vervaardigen van straalmiddelen en dakshingles; vliegas wordt gebruikt als vulmateriaal voor snelwegbouw; kalk wordt op Illinois-akkers gebruikt om zure bodems te neutraliseren en gewasopbrengsten te verbeteren.

Er is echter één groot probleem: al deze producten worden met water naar de bezinkvijvers gespoeld, en daardoor neigen ze zich te nestelen in grote delen van de vijver, waardoor ze moeilijk te herstellen zijn. Eerder groef de stad deze materialen uit met behulp van schoffels langs de randen van de vijvers, maar deze apparatuur heeft slechts een beperkt bereik, dus het grootste deel van het materiaal - tot
90% - bleef in de vijvers onder water.

De CWLP koos er na een onderzoek naar talrijke opgravingstechnieken voor om het materiaal te delven met een snijkopzuiger van het merk Ellicott "DRAGON®". Ze besloten eerst hun grootste bezinkingsvijver (ongeveer 3000 voet lang x 1000 voet breed) te baggeren, die zowel bodemas als vliegas bevatte. De stad heeft de Ellicott®, merkbagger gehuurd en ermee geëxploiteerd
eigen personeel dat “on-site” was opgeleid door Ellicott® buitendienstingenieurs zonder extra kosten voor de stad.

Met de bagger kon de CWLP materiaal onder water mijnen tot op 2000 voet afstand van het opstellingsgebied waar het materiaal uit de vijver werd verwijderd voor stapelen en drogen. Omdat de 12-inch pijpleiding tot 50% vaste stoffen in de slurry naar dit gebied met maximaal 4000 GPM afvoerde, en de stad wist niet of het materiaal zou bezinken in het verzamelgebied of terug zou stromen naar de hoofdvijver, een de beslissing om daar eerst te beginnen was moeilijk. Na twee weken baggeren, stelde de stad echter vast dat de bodemas en vliegas zich heel goed vestigden in het opstellingsgebied en gemakkelijk konden worden uitgegraven door de achterhoezen, die nu in slechts één gebied konden werken. Dit was een belangrijke doorbraak in het recyclingprogramma, aangezien 100% van het materiaal in de vijvers met de bagger kon worden afgegraven en gedroogd voor nuttig gebruik.

Baggerefficiëntie bespaart meer dan $ 200,000
Omdat een deel van de vliegas naar de grote vijveroverlaatconstructie was gemigreerd, werd de bagger ook gebruikt om dit gebied schoon te maken om een ​​betere bezinking van vaste stoffen in de vijver en dus een schoner effluent mogelijk te maken. De heer Mark Shea, projectmanager van de baggeroperatie voor de stad, had niets dan lof voor de bagger van het merk Ellicott®. “We baggeren niet alleen materiaal voor recycling, maar we krijgen ook een schonere effluentstroom tegen kosten die ver onder die van conventionele graafwerkzaamheden met graafmachines en bulldozers liggen. Tijdens deze korte baggerperiode heeft de stad meer dan $ 285,000 bespaard ten opzichte van conventionele technieken, een besparing van 50%. "

De stad heeft slechts $ 1.80 per kubieke meter verwijderd materiaal uitgegeven in vergelijking met het laagste citaat van externe aannemers van $ 3.85 per tuin.

De tweede en kleinere vijver, die effluentwater ontvangt van de grotere vliegas- / bodemasvijver, bevat ook kalk die is ingeslurd uit hun SO2-waterzuiveringsproces. De stad wist niet hoe goed de Ellicott® Brand 370-bagger zou presteren in de zeer stroperige, dikke kalk die in de vijver is geconsolideerd. Er was ook 2000 voet pijpleiding bij betrokken, dus installeerde de stad een debietmeter (om gpm te meten) en een nucleaire dichtheidsmeter om het percentage vaste stoffen in de slurry te meten. Bij het afvoerpunt op 2000 voet afstand was de stroom 4100 gpm en de consistentie van de kalkslurry in de pijpleiding was 50 gew.% Vaste stof. Hoewel de 370 tot een diepte van 20 voet kan baggeren, werden de baggerdiepten op 15 voet gehouden. De stad ontdekte ook dat de limoen was
gemengd met vliegas, en de 370-serie pompte dit materiaal met een vast gewicht van 50%.

Vanwege het vermogen van de bagger om de kalk met een hoog gehalte aan vaste stoffen te verplaatsen, kan het mogelijk zijn om de kalk in vloeibare vorm te transporteren en direct op omliggende velden van de boerderij te plaatsen. Dit is nu gebruikelijk in het Midden-Westen en het proces groeit.

Mark Shea zei: “We hebben bewezen dat de Ellicott® Serie 370-dreg drie van onze producten zeer kosteneffectief kan verplaatsen, en we hebben een markt voor deze producten. Hoewel we in de koudere wintermaanden aan het werk waren, was er vrijwel geen stilstand van de bagger. Het was waarschijnlijk het meest kosteneffectieve apparaat dat ooit op dit terrein is gebracht. "

Het baggeren van vliegas, bodemas en kalk, ooit bijna onmogelijk om te herstellen, en het allemaal doen met slechts één stuk machine was een grote doorbraak voor de stad Springfield, Illinois. Dit werd niet alleen gedaan met 50% kostenbesparingen in vergelijking met conventionele technieken, maar ook in veel situaties waar conventionele technieken helemaal niet werken.

Start uw Settling Pond Excavation Project met Ellicott

Categorieën nieuws en casestudy's