Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, VS. sales@dredge.com

Weinig bekende manieren om een ​​kustlijn te voeden

Ponce de Leon Inlet, FL– Bemanningen hebben toestemming gekregen van de US Army Corps of Army Engineers (USACE) om te beginnen met baggeren op de Ponce de Leon Inlet. Dit zou het voor vissers veiliger moeten maken om te navigeren. Bovendien zal het baggeren extra strandvoeding bieden voor de nabijgelegen kustlijn. Volgens de functionarissen van het korps is de inlaat zelf al tien jaar niet meer zo onderhouden.

Degenen die aan het project werken, zijn al begonnen met de mobilisatiefase van het acht maanden durende hydraulische baggerproject. Van bemanningsleden die aan het project werken, wordt zelfs verwacht dat ze bijna 38,000 ft² (3,530 m²) zand en puin verwijderen. Het baggeren moet de waterdiepte verhogen tot bijna 12 ft (3.65 m). USACE financiert en heeft Cavache (Incorporated) van Pompano Beach het contract toegekend.

Wat zit er in een bagger
Het team van Cavache Inc, (eigendom van en geëxploiteerd door de heer Adam Adache en de heer Anthony Cavo), heeft meer dan 100 jaar ervaring in gecombineerd hydraulisch baggeren. Ze hebben eerder gewerkt aan vergelijkbare soorten projecten, zoals het project Florida Inland District. Het team van Cavache zal een gebruiken Ellicott 1170 "Dragon" bagger bekend als de "Maya Caelyn" om het project te voltooien.

De draagbare baggerschip is een middelgrote bagger die is ontworpen om uitzonderlijk goed te presteren in typische omstandigheden die worden ervaren in Atlantische inhammen en toegangskanalen van de zee naar binnenwateren langs de kust.

Ponce de Leon Projectdetails
“Wat echt uniek is aan dit specifieke project is dat dit een offshore verwijderingsplaatsingsproject is waarvoor offshore materiaal moet worden gepompt. De pompafstanden zijn vrij lang en ons team gebruikt meerdere boosters om het project te voltooien, "merkte Cavache Principle-eigenaar Anthony Cavo op.

Puin en zand dat zich ophoopte tijdens de orkanen Irma en Matthew veroorzaakten agressieve scholen. Ook zullen de materialen die worden veroorzaakt door de ondiepte worden gepompt vanuit de Ponce de Leon-inlaat. De materialen worden vervolgens naar een nabijgelegen locatie getransporteerd en gebruikt om stranden in de omgeving te helpen voeden. Zodra het baggerproces is voltooid, zal de waterstroom in de nabije regio drastisch verbeteren. Het baggeren van de inlaat zou de kustlijn moeten versterken tijdens daaropvolgende stormen, waardoor het voor schepen eenvoudig is om vrij rond de inlaat te bewegen.

Categorieën nieuws en casestudy's