Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, VS. sales@dredge.com

Hoe het baggeren van de Salado-rivier Buenos Aires kan redden

Hoe beïnvloedt het baggeren van de Salado-rivier Buenos Aires? De recente geschiedenis heeft bewezen dat een enorme hoeveelheid regenval in de laaggelegen regio ervoor heeft gezorgd dat de rivier de Salado herhaaldelijk onder water is komen te staan, waardoor de landbouwgemeenschap wordt bedreigd. Tot voor kort was de rivier niet goed onderhouden. Dit heeft eerdere overstromingen veroorzaakt. Recente financiering maakt het nu mogelijk om te betalen voor verbeteringen aan de rivier en de omliggende gebieden en toegang te hebben tot de juiste baggeruitrusting dat helpt potentiële overstromingen te beheersen door de rivier in zijn natuurlijke staat te herstellen.

De rivier de Salado en zijn impact

Van 2000 tot 2017 werd meer dan 800,000 hectare land beschadigd in Buenos Aires, Argentinië, als gevolg van de overstroming van het stroomgebied van de Salado. De stad Buenos Aires is de hoofdstad van Argentinië en de grootste stad van het land. De bloeiende gemeenschap bevindt zich in de provincie Buenos Aires, aan de monding van de Rio de la Plata. Wat veel buitenstaanders misschien niet weten, is dat de provincie Buenos Aires een grote landbouwgemeenschap is. Ongeveer 20% van de graan- en vleesproducten van Argentinië komt uit de regio en wordt als buitengewoon belangrijk beschouwd voor de economie van het land. Het grootste deel van het land in de provincie is erg rijk aan voedingsstoffen, maar het is ook erg vlak en kwetsbaar voor extreme weersomstandigheden die hebben geresulteerd in terugkerende droogtes en overstromingen.

De Ellicott-serie 1270 Dragon® Dredge

Er zijn verschillende kleinere beken, estuaria en rivieren rond Buenos Aires. In de afgelopen 40 jaar is de gemiddelde regenval in Buenos Aires met 20% gestegen. Door de extra regen is de Salado-rivier onder water gekomen. Locaties die aan een rivier grenzen, zoals de Salado-rivier, zijn vatbaar voor overstromingen tijdens regenachtige periodes. Gedurende een aantal jaren heeft de Salado-rivier een verscheidenheid aan materialen verzameld als gevolg van hevige regenval, waarbij een grote hoeveelheid sedimentatie en slib is verzameld. Wanneer een rivier niet voldoende wordt onderhouden, zal er zich na verloop van tijd puin verzamelen, waardoor de rivier een bottleneck krijgt. Deze actie beperkt het vermogen van rivieren om van nature stromend water te leveren en zorgt ervoor dat het waterpeil stijgt, waardoor een overstroming ontstaat.

Sinds enkele jaren hebben gemeenschapsleiders en politici verschillende baggerideeën en -oplossingen besproken, zoals het verbreden van de rivier en het graven van een dieper kanaal in de hoop potentiële overstromingen te verminderen, maar waren niet in staat geweest om de nodige financiering aan te trekken die nodig was om de kosten van zo'n enorme te dekken rivierbaggerproject tot voor kort.

De oplossing

Twee series 1270 Dragon® Dredges aan het werk in de Salado-rivier

In april van 2017 keurde de Wereldbank een $ 300 miljoen lening fof het overstromingspreventieproject. In de afgelopen 18 maanden hebben veel baggeraannemers veel tijd besteed aan het verbeteren van de overstromingsomstandigheden in het gebied. Tot dusver hebben aannemers meer dan 5.23 miljoen yd³ (4 miljoen m³) zand en sediment uit de Salado-rivier verwijderd met behulp van een reeks dreggen.

Baggerploegen baggeren om overstromingen in de lokale regio te helpen beheersen Helport en Chediack (UTE) hebben ervoor gekozen om twee Ellicott Series 1270 Dragon® cutterzuigers te gebruiken die ideaal zijn voor dit type rivierbaggeren toepassing. De 1270 Dragon® bagger is in staat baggerdiepten te bereiken tot 50 '(15 m). Deze middelgrote baggermachine bevat ook een 18 ”-pomp en is uitgerust met twee afzonderlijke dieselmotoren, waarvan er één is gewijd aan de baggerpomp voor optimale productie.

Wat gebeurt er nu

Misschien is de grootste uitdaging voor de bemanning die aan het project werkt, beperkte toegang tot onverharde wegen als het regent omdat de wegen overstromen waardoor het moeilijk wordt om het gebied te bereiken waar het baggeren plaatsvindt. Toegang tot de rivieroevers in de omgeving is ook vrij moeilijk gebleken om te betreden en is uiterst beperkt. Ondanks deze fysieke obstakels zijn de Ellicott Dragon®-dreggen echter relatief eenvoudig te demonteren en weer in elkaar te zetten, waardoor bemanningen kunnen baggeren op moeilijk bereikbare locaties langs de rivier. In dergelijke omstandigheden is het erg belangrijk om over een betrouwbare dreg te beschikken die deze moeilijke uitdagingen aankan.

Hoewel het baggeren van de Salado-rivier geen garantie biedt voor toekomstige overstromingen, is het een van de meest impactvolle benaderingen om toekomstige overstromingen te minimaliseren of in te perken. Zodra de rivier in een meer natuurlijke staat is hersteld door het verwijderen van overtollig sediment, zal de waterstroom in een gestaag tempo langs zijn natuurlijke pad stromen. Bovendien wordt het zand dat wordt opgevangen uit de baggeractiviteiten van de rivier opnieuw gebruikt en gebruikt om de laaglanden te verbeteren, waardoor de terreinhoogte wordt verbeterd, waardoor ook de kans op terugkerende overstromingen in de laaggelegen gemeenschappen wordt verminderd.

Start uw rivierbaggerproject met Ellicott

Categorieën nieuws en casestudy's