Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, VS. sales@dredge.com

Mechanisch baggeren versus hydraulisch baggeren

Probeert u te bepalen of mechanisch baggeren of hydraulisch baggeren het meest geschikt is om aan uw mijnbouwbehoeften te voldoen? Sommige voorstanders kunnen beweren dat mechanisch baggeren een eenvoudiger en minder gecompliceerd proces is voor bemanningen. Hydraulisch baggeren is echter kostenefficiënt, biedt meer flexibiliteit en is het meest geschikt voor uitdagende omgevingen waar graafmachines beperkt zijn. Bovendien is hydraulisch baggeren het beste voor omgevingen waar fijnkorrelige materialen nodig zijn.

Er is meer dan één benadering van baggeren. Uiteindelijk zal uw beslissing waarschijnlijk neerkomen op hoeveel het zal kosten en hoe lang het zal duren om uw baggerproject te voltooien. Er zijn echter andere factoren waarmee u misschien rekening wilt houden. U wilt ook de hoeveelheid water waarin u werkt evalueren en hoe het selecteren van het juiste type baggermateriaal u kan helpen uw baggerdoelstellingen te bereiken.

Mechanisch baggeren

Mechanisch baggeren is het meest geschikt voor omgevingen die voldoende ruimte bieden voor een graafmachine om te werken, waardoor de aangedreven machine snel materiaal kan afzuigen, verwijderen en opscheppen.

Mechanische baggerprojecten bevinden zich meestal in de buurt van een kustlijn. Traditioneel hebben ze verschillende stukken ondersteuningsapparatuur nodig, waaronder de primaire graafmachine die het zand en water mechanisch verwijdert en het zand op de kustlijn plaatst, laders om het zand over de kust te verplaatsen en vrachtwagens om het zand bij een nabijgelegen verwerkingsfabriek te deponeren.

Hydraulisch baggeren

Een enkele hydraulische dreg kan worden gebruikt om dezelfde missie in de helft van de tijd te volbrengen met minder middelen. Enkele voordelen van hydraulisch baggeren zijn:

  • Lagere arbeids- en kapitaalkosten
  • Minder energie en uitstoot
  • Lagere materialen en onderhoudskosten
  • Veilig en efficiënt

Tijdens het hydraulische baggerproces worden de fijne deeltjes van zand gewassen terwijl ze rechtstreeks naar een nabijgelegen verwerkingsfabriek worden getransporteerd. Wanneer de pompafstand of verticale hoogte toeneemt, kan een baggerpomp een bruikbare optie zijn om de kans op consistente productiesnelheden te maximaliseren.

Een van de extra voordelen van hydraulisch baggeren is de directe overdracht van materialen naar de verwerkingsfabriek. Dit bespaart zowel tijd als geld, waardoor er geen extra mankracht en dubbele behandeling van het materiaal nodig is.

 

De juiste baggeruitrusting kiezen voor de klus

Hydraulische dreggen zijn het meest geschikt voor grotere waterlichamen waar graafmachines moeite hebben met het bereiken van materialen en af ​​en toe koude omstandigheden zijn. Mijnbouw met een hydraulische dreg is de meest efficiënte manier om materialen regelmatig te winnen, of het nu zand, grind of harde zoutafzettingen zijn.

De hydraulische dreggen van Ellicott zijn ideaal voor mijnbouwprojecten. Dat komt omdat de dreggen zijn ontworpen om de kosten per ton te verlagen en de productiviteit te verhogen. De grotere baggermachines van Ellicott zijn beschikbaar voor die projecten die graafdieptes tot 60 '(18 m) vereisen.

Onze dreggen zijn over de hele wereld gebruikt voor verschillende mijnbouwprojecten van St. Petersburg, Florida (VS) tot de provincie Marinduque in de Filippijnen. Voor baggeraanbevelingen vult u onze in project vorm vandaag of neem contact met ons op via e-mail op sales@dredge.com.

Categorieën nieuws en casestudy's