Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, VS. sales@dredge.com

Ellicott-serie 1270 Dragon® Bagger wordt gebruikt om slib en bezinksel uit een waterkrachtcentrale te verwijderen

In 2018 heeft de Millennium Challenge Account van Malawi (MCA-M) Ellicott Dredges een aanbesteed contract toegewezen voor de levering van een Ellicott Series 1270 Dragon®-bagger voor de Kapichira-waterkrachtcentrale in Malawi.

De Millennium Challenge Corporation (MCC), een in de VS gevestigde overheidsinstantie, heeft de afgelopen jaren rechtstreeks samengewerkt met overheidsfunctionarissen uit Malawi om een ​​sterke basis te leggen waarop het machtssysteem van het land zichzelf in de loop van de tijd met succes kan handhaven.

Een meerderheid van de inwoners van Malawi vertrouwt op waterkracht als hun primaire energiebron. In de afgelopen jaren is de opbouw van slib en sediment toegenomen in de rivier de Shire nabij het reservoir van de waterkrachtcentrale in Kapichira. Door het schadelijke afval is het waterpeil in het reservoir aanzienlijk gedaald, waardoor de hoeveelheid water die kan worden vastgehouden wordt verminderd, waardoor het vermogen voor de turbines van de waterkrachtcentrale wordt beperkt. De Ellicott® 1270 snijkopzuiger zal naar verwachting helpen bij het verbeteren van de energieopwekking van Kapichira door het sediment in het reservoir te minimaliseren en zo de hoeveelheid reservoirwatervolume en de productiviteit van waterkracht te verhogen.

De draagbare snijkopzuiger is onlangs bij de klant afgeleverd. De bagger is uitgerust met ankerarmen en een verlengde spudwagen die is ontworpen om de operationele efficiëntie aanzienlijk te verbeteren.

 

Categorieën nieuws en casestudy's