Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, VS. sales@dredge.com

Edgartown gebruikt Ellicott 370 Dragon® Dredge om zand te winnen voor strandvoedingsproject

De baggercommissie van Edgartown heeft ermee ingestemd om meer dan 20,927 yd³ (16,000 m³) zand uit de Sengekontacket-vijver bij Martha's Vineyard te verwijderen met behulp van een Ellicott® Series 370 Dragon® Dredge. De commissie heeft ingestemd met het verkopen van de baggerspecie aan de naburige stad Oak Bluffs, die het zand zal gebruiken als onderdeel van een strandvoedingsproject om dunnere openbare stranden in de lokale gemeenschap aan te vullen.

Edgartown is de enige eilandstad in de regio die een bagger bezit. De afgelopen jaren heeft het baggercomité de Ellicott-bagger gebruikt om werk te contracteren met andere naburige eilandgemeenschappen om zand uit de plaatselijke wateren te baggeren om de kanaalnavigatie te verbeteren. De baggerspecie wordt vervolgens verkocht aan lokale huiseigenarenverenigingen, particuliere huiseigenaren en gemeenten die het zand gebruiken om nabijgelegen kustlijnen, particuliere en openbare infrastructuur te beschermen en stranden voor recreatieve doeleinden te herstellen.

De 370 Dragon® dreg is een van de meest succesvolle kleine baggerzuigers in de industrie. Aanpassing van de romp-, ladder- en spud-uitbreidingen voor verschillende graafdieptes draagt ​​bij aan het modulaire ontwerpconcept van de dreggen en is ideaal voor beginnende dreggers en exploitanten.

Categorieën nieuws en casestudy's