Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, VS. sales@dredge.com

Ellicott 370HP® Dredge gereed voor werk in 2021

An Ellicott 370HP Dragon® dreg en twee 10 ”Ellicott-boosterpompen zijn onlangs gekocht door Dane County, Wisconsin om te worden gebruikt in een miljoeneninspanning om overstromingen langs de 5 Yahara-meren te verminderen. Dane County zal volgend jaar beginnen met het exploiteren van hun nieuw verworven bagger en boosters.

Het Yahara Chain of Lakes Sedimentverwijderingsproject is ontworpen om de waterstroom te vergroten en het risico op overstromingen te verminderen. De werkzaamheden zijn eerder dit jaar begonnen en zijn momenteel gericht op gebieden tussen de meren Monona en Waubesa, waarbij de rivier zich 2 tot 4 meter verdiept zodra de fase is voltooid.

De tweede fase, die naar verwachting in de zomer van 2 zal beginnen, zal zich richten op gebieden stroomafwaarts van de meren Waubesa en Kegonsa. De bagger van 2021 pk zal worden gebruikt om sediment te verwijderen tijdens deze volgende fase van het verminderen van overstromingsrisico's.

Financiering voor fase 2 van het project werd aangekondigd door Dane County Executive Joe Parisi. Zijn budget voor 2021 omvat $ 6.5 miljoen voor de bouw van de tweede fase van de Lower Yahara River Trail van Fish Camp County Park naar Lake Kegonsa State Park. In het budgetvoorstel zijn verschillende initiatieven voor verbetering van de waterkwaliteit opgenomen, waaronder de brug en de promenade van het pad die op elkaar aansluiten Lake Farm County-park met het dorp McFarland, dat gezinsbestemmingen voor de hele regio is geworden.

Ambtenaren van Dane County crediteren “Zuig de Muck”Voor hun begrip van waarom baggeren zo belangrijk is bij het verwijderen van sediment om overstromingen te beperken. Het Suck the Muck-project voltooide onlangs een sedimentverwijderingsfase langs Token Creek, waar 20,000 ton met fosfor beladen sediment werd verwijderd. Extra herstelwerkzaamheden verminderden de erosie langs de kreek, waardoor de terugkeer van nieuw sediment in het water werd vertraagd. "Suck the Muck" gaat door met het verwijderen van fosfor uit rivierbeddingen die uitmonden in meren in de omgeving.

"Mijn budget voor 2021 geeft prioriteit aan initiatieven die de kwaliteit van ons water in meren en beken in de omgeving verbeteren om ervoor te zorgen dat ze toegankelijk blijven voor toekomstige generaties," zei Parisi. “De gevolgen van klimaatverandering en een groeiende gemeenschap vereisen dat we ons aanpassen en nieuwe oplossingen creëren. Onze initiatieven - of het nu gaat om 'Suck the Muck', het Continuous Cover Program of onze inspanningen om sediment te verwijderen langs de Yahara-rivier - pakken deze uitdagingen aan en werken eraan om onze natuurlijke hulpbronnen vele jaren te behouden. "

Lees verder: Waunakee-tribune

Categorieën nieuws en casestudy's