Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, VS. sales@dredge.com

Ellicott-export blijft bestaan: nog twee 20-inch (500 mm) baggermachines op weg naar Bangladesh

Twee Ellicott-dreggen zijn onlangs naar Bangladesh verscheept om de baggerinspanningen van het land te blijven ondersteunen. De Ellicott Series 2070 (20-inch / 500 mm) Dragon®-dreggen zullen zich aansluiten bij tientallen andere Ellicott 18-inch (450 mm) en 20-inch (500 mm) dreggen die momenteel betrokken zijn bij projecten om rivieren te laten stromen en overstromingsrisico's op afstand te houden .

Hoewel het afgelopen jaar als gevolg van de Covid-19-pandemie de internationale handel in verschillende industriesectoren en landen is afgenomen, is Bangladesh doorgegaan met het importeren van dreggen voor zijn landelijke baggerinspanningen. Het land Bangladesh wordt omringd door de grootste door getijden gedomineerde rivierdelta ter wereld, gevoed door waterwegen die afkomstig zijn uit het Himalaya-gebergte.

Met een bevolking van ongeveer 165 miljoen worden de rivieren van Bangladesh sterk gebruikt als transportmiddel voor zowel mensen als goederen. Echter, slechts 60% van de 8,700 km bevaarbare waterwegen van het land is toegankelijk tijdens het droge seizoen vanwege de constante instroom van sedimentatie. Ellicott-dreggen werken eraan om deze waterwegen open te houden en zijn te vinden in veel van de grote rivieren van Bangladesh.

Bijna een derde van Bangladesh ligt minder dan 2 meter boven zeeniveau. Terwijl de zeespiegel blijft stijgen en sedimentatie de reeds verstopte waterwegen blijft vullen, blijft de dreiging van overstromingen bestaan; een ander risico dat Bangladesh probeert te beperken door het gebruik van baggerschepen.

De series 2070 Dragon cutterhead dreg is het modernste 20-inch baggerdesign ter wereld waarin Ellicott's wereldberoemde ontwerptechnieken zijn verwerkt. Deze draagbare dreg kan per vrachtwagen naar het binnenland worden afgeleverd en kan baggeren tot 50 ′ (15 m) waardoor de bagger in de belangrijkste vaargeulen kan opereren. De romp en het dekhuis zijn ontworpen volgens Bureau of Veritas (BV) Sheltered Water Rules en als zodanig is deze bagger geschikt voor een verscheidenheid aan toepassingen, waaronder havenbaggeren, rivierbaggeren, landaanwinning, en zandwinning projecten.

Start uw rivierbaggerproject met Ellicott

Categorieën nieuws en casestudy's