Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, VS. sales@dredge.com

Baggeren voor een vervullend doel

In de baggerindustrie, waar toepassingen kunnen variëren van het winnen van zand/grind tot gebruik in havens, havens, waterwegen en zelfs voor kustherstel, vinden we een zeer interessant geval waarin baggeren heeft bijgedragen aan de levering van schoon water aan de regio's van Puerto Rico. Puerto Rico heeft de afgelopen decennia te maken gehad met de woede van verschillende orkanen en met name van de orkaan Maria, die heeft bijgedragen aan de toegenomen hoeveelheden sediment in een van de belangrijkste reservoirs in Puerto Rico.

Dit reservoir is de bron van de watervoorziening naar verschillende regio's in het hele land. Zoals vermeld, hebben de verschillende orkaangebeurtenissen de afgelopen decennia geleid tot een toename van de vorming van sediment in dit reservoir in Arecibo. Als gevolg hiervan heeft het reservoir 70% van zijn watercapaciteit verloren. Dit is slecht nieuws voor de nabijgelegen regio's, omdat hierdoor de hoeveelheid water die kan worden gefilterd drastisch afneemt.

Dit is waar de Ellicott Dredge in het spel kwam. Eind 2021 werd de Ellicott® 670 Dredge verscheept naar Puerto Rico, waar een lokaal bedrijf begon met het verwijderen van het sediment in het reservoir van Arecibo. per contract met de (Puerto Rico Aqueduct and Sewer Authority), een overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor het beheer van de distributie van water en rioolonderhoud. Tot nu toe is in totaal 70,000 m3 uit het reservoir verwijderd. Volgens de lokale leverancier is het de bedoeling om tegen het einde van dit project de capaciteit van het reservoir op 100% te herstellen. Het is belangrijk op te merken dat de krachtige en betrouwbare 670-bagger van Ellicott met 800 pk en een graafdiepte tot 42 ft goed is uitgerust voor een project als dit.

In een commercieel gedreven wereld waar baggerprojecten resulteren in een winstgevend einde, vinden we in dit geval dat een van de drijfveren hier niet winst is, maar het herstellen van een behoefte voor de omliggende regio's van Arecibo. Met behulp van de robuuste en duurzame Ellicott® 670 bagger lijkt er geen probleem te zijn om

het afronden van de verwijdering van het meeste, zo niet al het sediment in het reservoir in de komende jaren. Na het afvoeren van het sediment is het onmiddellijke plan om de capaciteit van het reservoir terug te verdienen om de drinkwatervoorziening te kunnen blijven garanderen. Het project zal lang duren, maar het resultaat zal echt een lonende ervaring zijn voor alle betrokkenen.

Categorieën nieuws en casestudy's