Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, VS. sales@dredge.com

Ellicott Dredges in de Magdalena-rivier

En Espanol

 

 

De Magdalena-rivier is de belangrijkste en grootste rivier in Colombia en het is gemakkelijk te begrijpen waarom deze van cruciaal belang is voor navigatie en voor economische en ecologische doeleinden. De Magdalena-rivier is meer dan 1500 km lang, ontspringt in de Andes in Zuid-Colombia en loopt noordwaarts helemaal naar de Caribische Zee. Sinds de jaren 1800 is de Magdalena-rivier erg belangrijk voor Colombia, omdat goederen werden vervoerd via stoomboten met een geringe diepgang. Tot op de dag van vandaag blijft de rivier een cruciale transportroute voor het land. Het belang van de Magdalena-rivier is bewezen, aangezien in het jaar 2021 in totaal 3 miljoen ton vracht langs de rivier werd vervoerd.

Het doel van het Magdalena River Project is om de bevaarbaarheid van Colombia's belangrijkste binnenlandse commerciële knooppunten naar de Caribische Zee te verzekeren. Dit project zou de transportkosten verlagen en de Colombiaanse economie stimuleren op het gebied van productiviteit, handel en toerisme.

"El Brazo de Mompox", of de tak van Mompox, is een deel van de Magdalena-rivier dat door de jaren heen bijzonder is getroffen door ontbossing, erosie van de hellingen, overmatige sedimentatie en overstromingen. Met name de overmatige sedimentatie heeft de bevaarbaarheid aangetast. Volgens Cormagdalena, het agentschap dat verantwoordelijk is voor het beheer van de Magdalena-rivier, is dit deel van de rivier door de bovengenoemde factoren zelfs gedeeltelijk opgedroogd. Wildlife heeft ook geleden, omdat de voortplanting van vissen wordt beïnvloed door de overmatige sedimentatie.

De implementatie van een oplossing is al begonnen, aangezien er nu drie Ellicott-dreggen in Mompox actief zijn. De drie dreggen zullen naar verwachting in de komende 1,700,000 maanden in totaal 24 kubieke meter sediment verwijderen, 7/7 in bedrijf. Een van deze drie dreggen, een Ellicott Series 1270, werd speciaal voor dit project aangekocht en werd te water gelaten op 8 juli 2022. De Ellicott Series 1270 is een krachtige en robuuste 18-inch baggermachine uitgerust met een graafdiepte tot 50' (15 m) samen met een 800 pk hoofdmotor en een 375 pk hulpmotor, in totaal 1175 pk. Deze bagger is ideaal voor de omstandigheden en eisen van dit project.

Nu de bevaarbaarheid is hersteld, is een van de doelen dat cruiseschepen Mompox kunnen bereiken. Dit zal de toeristische activiteit stimuleren en een zeer belangrijke impact hebben op de economie van de regio.

De bewezen kwaliteit, betrouwbaarheid en sterke aanwezigheid van Ellicott in Colombia zijn cruciaal voor dit zeer belangrijke project. Het verzekeren van de bevaarbaarheid in de Magdalena-rivier is een langetermijnproject dat ten goede zal komen aan de Colombiaanse economie, handel en toerisme, en Ellicott-dreggen zijn daarvoor het juiste hulpmiddel.

Categorieën nieuws en casestudy's