Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, VS. sales@dredge.com

Ellicott Dredges aan de Peruaanse kust

Ellicott® blijft een belangrijke rol spelen bij het leveren van hoogwaardige dreggen aan klanten over de hele wereld. In 2019 werd een Ellicott® Series 670-bagger geleverd aan Marina Coast Peru voor de bouw van een jachthaven die deel zal uitmaken van een toekomstig strandresort in de stad Máncora aan de noordkust van Peru. Mancora is een geweldige locatie voor een jachthaven, de offshore wateren in dit gebied zijn enkele van de rijkste ter wereld en zijn ideaal voor het vissen op groot wild.

De Stille Oceaan staat bekend om zijn deining het hele jaar door, wat de belangrijkste reden is waarom de ontwerpers van de jachthaven besloten om het hoofdbekken landinwaarts te lokaliseren en te beschermen door golfbrekers. Voor de aanleg van het jachthavenbassin zal in totaal 800,000 kuub zand verwijderd moeten worden. De laatste stap van het baggerproject omvat de aansluiting van het bassin op de oceaan en de aanleg van de vaargeul.

De Ellicott® 670-bagger is de perfecte oplossing voor Marina Coast. De Ellicott 670 is een zeer robuuste en veelzijdige baggermachine. Met een geïnstalleerd vermogen van 715 pk, een 14-inch baggerpomp en een snijvermogen van 100 pk is de 670 een krachtige en toch draagbare machine. De Ellicott® Dredge is te zien in de video die materiaal verwijdert uit het binnenland van de jachthaven, baggert op een diepte van 4 meter en materiaal op 1.2 kilometer afstand lost. Hoewel voor dit project slechts 4 meter baggerdiepte nodig is, kan dit model van de 670® dreggen tot 10 meter uitgraven, wat ook voor toekomstige projecten van pas zal komen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ellicott-dreggen staan ​​bekend om hun robuuste ontwerp waardoor ze in een breed scala van omstandigheden kunnen werken. Bovendien zijn deze dreggen bedoeld om 24/7 te opereren. Deze baggermachine bewees zichzelf omdat het project 8 uur per dag, 6 dagen per week baggerwerkzaamheden vereist, met windsnelheden tot 35 kilometer per uur en onder vochtige omstandigheden. Deze dreggen zijn ook in staat om een ​​verscheidenheid aan verschillende soorten materiaal te baggeren, variërend van zeer fijn zand tot meer dicht materiaal zoals grof zand en grind. Voor dit project is het grootste deel van het materiaal grof zand, wat voor de bagger geen probleem bleek te zijn.

Het gebruik van een baggermachine vermindert of elimineert zelfs de noodzaak van traditioneel grondverzetmaterieel, aangezien een enkele baggermachine materiaal door een pijp kan extraheren en transporteren. Onderhoud is een andere belangrijke factor in dit project, aangezien de vaargeulen samen met de binnenhaven periodiek onderhoud nodig hebben om de vereiste baggerdiepte van 4 meter te behouden. Deze draagbare bagger zal efficiënt en effectief periodiek onderhoud mogelijk maken, zodat zelfs wanneer het initiële project is voltooid, de bagger zijn waarde zal blijven tonen.

De Ellicott®-bagger blijft een cruciaal onderdeel van het Marina Coast Peru-project, zelfs nadat de jachthaven is aangelegd. Het Marina Coast-project omvat de bouw van flatgebouwen, hotels, commerciële zones met winkelcentra, restaurants, markten, enz., naast de jachtclub en recreatieve vaarfaciliteiten. Dit project zal het toerisme en de vaaractiviteiten vergroten en de lokale economie stimuleren. Het plan is om de jachthaven in 2024 in gebruik te nemen. De plannen voor dit nieuwe resort zijn ambitieus, maar de eindresultaten zullen indrukwekkend zijn. Ellicott is er trots op deel uit te maken van dit project en zal het team van Marina Coast Peru blijven ondersteunen.

 

Categorieën nieuws en casestudy's