Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, VS. sales@dredge.com

Ellicott 670 Dredge ondersteunt een olieoperatie in Nigeria

Ellicott-dreggen zijn geleverd aan meer dan 100 landen over de hele wereld, waaronder landen op het Afrikaanse continent. Een Ellicott 670-bagger is momenteel in bedrijf in de buurt van het olie- en gasstroomstation Olero, eigendom van Chevron, gelegen aan de Edo Delta-rivier, in de Delta-staat Nigeria.

De olie- en gasindustrie is een zeer belangrijk onderdeel van de Nigeriaanse economie, aangezien deze goed is voor 7.5% van het BBP van het land en meer dan 95% van de exportopbrengsten van Nigeria. Bovendien is Nigeria de belangrijkste olieproducent van Afrika en de elfde grootste olieproducent ter wereld. Nigeriaanse burgers werken via de olie- en gassector, wat opnieuw het belang ervan bewijst. In een breed perspectief is dit baggerproject in verschillende opzichten gunstig.

 

De Ellicott 670-bagger voert het onderhoud uit van een vaargeul om de diepgang van de Chevron-serviceschepen op te vangen, die een 18-inch oliepijpleiding in het gebied vervangen. De vereiste breedte van dit kanaal is 50 meter, samen met een vereiste diepte van 3 meter. Volgens de huidige eigenaar van de bagger: “De bagger is zeer efficiënt, robuust, veelzijdig en robuust. Het is een zeer krachtige en draagbare machine.” De Ellicott 670-bagger is uitgerust met een 14-inch pomp, een totaal geïnstalleerd vermogen van 715 pk en de mogelijkheid om te baggeren op een diepte van 12.8 m. De Ellicott 670 Dredge is zonder twijfel de perfecte oplossing voor dit project.

 De bagger loost het materiaal in een bergingsgebied met een filtratievalsysteem. Dit systeem maakt het mogelijk om gefilterd afvalwater terug te voeren naar het waterlichaam. De uitgebaggerde alluviale grond, rijk aan voedingsstoffen, wordt vervolgens door de lokale boeren gebruikt als bodembemesting. Ellicott Dredges zijn ontworpen met het vermogen om materiaal over lange afstanden te pompen en te lossen. Voor dit project was de losafstand slechts 100 meter, wat een gemakkelijke taak is voor de bagger.

De Ellicott 670-bagger blijft werken bij Olero Flow Station en tegen het einde van het project zal 100,000 kubieke meter materiaal van de locatie worden verwijderd. Zoals te zien is, zorgt de bagger niet alleen voor het onderhoud van de vaargeul, maar biedt het ook een oplossing voor de lokale boeren. Waar of onder welke omstandigheden dan ook, Ellicott zal altijd een betrouwbare bron zijn voor baggerprojecten.

Categorieën nieuws en casestudy's