Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

India anskaffer Ellicott mudder for flomkontroll og havnearbeid (1961)

Forbedring og utvikling av en mindre elv i mindre havner i India, som vil påvirke landets samlede økonomiske fremgang betydelig, skal utføres av flere Ellicott-mudringer.

To av disse enhetene, 12-tommers hydrauliske rørledningsmodeller av Ellicotts bærbare "DRAGON" -klasse, er kjøpt av Jammu og Kashmir-regjeringen. De skal brukes på et flomkontrollprosjekt ved Jehlum-elven.

Denne vannveien, som strømmer gjennom Srinigar-dalen i Kashmir, oversvømmer tilstøtende jordbruksområder hvert år, vasker viktige avlinger og gjør mange mennesker hjemløse. Flommen er forårsaket av å heve nivået på elveleiet gjennom årene, noe som gjør Jehlum ikke i stand til å håndtere det maksimale volumet av vann som strømmer inn i det hver vår når snøen på de omkringliggende Himalaya smelter. Denne tilstanden blir ytterligere aggrivert av flere bifloder som bærer ekstra snøvann og silt fra nærliggende åser inn i Jehlum.

Kontraktsforhandlinger ble avsluttet av Ellicotts autoriserte representant Blackwood Hodge (India) Pvt. Ltd. og “DRAGONS” ble delvis produsert i India av Ellicotts lisensinnehaver, The Hooghly Docking and Engineering Company of Howrah. De har blitt satt i drift for å utvide og utdype en 17 mil utfallskanal til en sengebredde på 400-450 fot og en dybde på ca. 22 fot under høyt vannpunkt. Denne elvemudringen, som anslås å imøtekomme det sesongmessige smeltende snøvannet, vil innebære fjerning av mellom 8 og 10 millioner kubikkmeter faste stoffer, varierende i type fra grov elvesand til komprimert leire og lite grus.

Begge mudrene er nå i drift. Det første startet arbeidet etter bestillingsseremonier æret av tilstedeværelsen av statsminister Jawaharlal Nehru. De har en gravedybde på 26 fot, en maksimal ytelse på omtrent 250 kubikkmeter per time og kan pumpe gjennom rørledninger som varierer i lengde opp til 3,000 fot.

Bærbarheten til mudrene, forsikret av deres matchede delkonstruksjon, viste seg å være fordelaktig for leveransen. Siden det ikke var noen jernbanekommunikasjon tilgjengelig fra Pathankote til mudringsstedet i Buramulla, nær Srinigar, Kashmirs hovedstad, var det nødvendig å transportere dem med lastebil over rundt 300 mil med bratte og svingete fjellveier. Smale veier og broer måtte vurderes i totalvekt og bredde på lastebilene. Imidlertid gjorde mudderes snittdesign det mulig å imøtekomme transportproblemene og flyte gravemaskiner kunne flyttes til arbeidsstedet på en tilfredsstillende måte.

Minor Ports Project

Den andre store utviklingen som involverer Ellicott-mudringer er forbedringen av en rekke mindre havner på Indias øst- og vestkyst, og deres nytte er begrenset av opphopningen av nedsenkede sandstenger og spytt ved havneinngangene. For å overvinne disse navigasjonshindringene er det bestilt to 22-tommers Ellicott-konstruerte, selvgående, havgående hydrauliske delelektriske rørledninger. Også for å bli delvis produsert i India av "Hooghly", ble kontrakten for dem nylig signert mellom Ellicott og India Supply Mission i Washington.

Disse to enhetene vil danne kjernen til et mudderbasseng etablert av Indias regjering, Samferdselsdepartementet og vil være basert i havnene i Bombay og Visakhaptnam. På grunn av mudring som kreves i åpent hav, over sandstenger og synlige inngangskanaler, har de blitt designet som sjøgående og selvgående.

Mindre havner, langs Indias 3,000 kilometer lange kystlinje, håndterer millioner av tonn med last årlig, inkludert viktig eksport av høykvalitets jernmalm, mangan, te, bomull, salt, bauxitt, huder og glimmer. Kontinuerlig vedlikeholdsmudring for å tillate at fartøy med tilstrekkelig trekk kan komme inn i havnene for lasting av eksportartikler, er av grunnleggende betydning for fortsettelsen og utvidelsen av Indias internasjonale handel. Disse mudringene vil bidra vesentlig til å nå dette målet.

Nyheter og casestudiekategorier