Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

JK importerer mudrer for Jhelum restaurering

Srinagar, november 29: I sin forsøk på å øke restaureringen av Jhelum - livslinjen til Kashmir - har den statlige regjeringen startet prosessen for å anskaffe avanserte maskiner fra USA.

Tjenestemenn sa at avgjørelsen om å anskaffe maskinene ble tatt etter at regjeringen i India nylig sanksjonerte Rs 97-krister for bevaring av Jhelum. Regjeringen har gitt ordre hos Ellicott Dredges - et av de eldste og vellykkede mudringsselskapene med base i USA, som har levert mudringsutstyr over hele verden i over 125 år.

Avdeling for vanning og flomkontroll hadde i fjor sendt Rs 2000 crore-prosjekt til departementet for vannressurser for sanksjon. Prosjektet inkluderte mange restaureringsarbeider, inkludert forbedring av Jhelums eksisterende mudring av utløpskanaler, beskyttelse og erosjon og økt hydraulisk effektivitet.

Imidlertid hadde departementet godkjent bare en del av prosjektet som kostet Rs 97-crores for å lette umiddelbare inngrep, inkludert anskaffelse av maskiner og mudring i Jhelum, særlig av flomavløpskanalene i Srinagar og utstrømningen ved Daubgah og Ningli i Baramulla.

Sjefingeniøren irrigasjon og flomkontroll, Mir Najeebullah, sa at prosessen er startet for å skaffe mudderne. ”Jhelums utløpskanal i Baramulla har mistet bæreevnen på grunn av omfattende siltning. Kanalen trenger øyeblikkelig mudring for å lette jevn flyt av elven. Mammothobben kan bare utføres med nyeste maskiner. Vi har lagt inn bestillinger fra et av de beste selskapene med base i USA for anskaffelse av mudrerne. Forhåpentligvis vil maskinene nå dalen innen mars 2011, ”sa Najeebullah til Greater Kashmir.

Han sa at avdelingen har valgt det samme selskapet som den første mudringen ble anskaffet i tidlige 50. “For tiden påtar vi oss rengjøring av elvens flomkanaler for å minimere flomtrusselen om sommeren. På grunn av siltning og inngrep har elvens samlede bæreevne gått ned til 84.96 cusecs fra 481.45 cusecs. Prosjektet ser for seg å forbedre og opprettholde kapasiteten og deretter gå til forskjønnelse, ”sa han.

Han sa at avdelingen har digitalisert alle data angående inntak og uttak av vannstand, flomåler og elvens bæreevne de siste 50 årene, og det muliggjorde formulering av en omfattende plan for Jhelums langsiktige bevaring.

"Fullføringen av Chattabal Weir vil bidra til å opprettholde en konstant vannstand i Jhelum fra Islamabad til Srinagar og øke strømmen av søppelkanalene inkludert henholdsvis Sonar og Kuta Kul. Vi vil også anskaffe en flerbruks Water Master Classic-maskin utelukkende for å mudre ut søppelkanalene, ”la han til.

Jhelum, som stammer fra Verinag i Sør-Kashmir, får selskap av fire bekker, Sundran, Brang, Arapath og Lidder er Islamabad-distriktet. I tillegg til små bekker som Veshara og Rambiara, mate også elven med frisk vannleie. Elven anses å være livslinje for Kashmir, da den er den viktigste kilden for vanning. I løpet av de siste ti tiårene har imidlertid Jhelums ære blitt skadet på grunn av tilsig av kloakk, dumping av søppel og, viktigst, fravær av bevaringstiltak.

av GreaterKashmir.com.

Nyheter og casestudiekategorier