Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Omar lanserer mudringsordning av Jehlum

'Govt arbeider med omfattende flomsikringsprosjekt'

Baramulla, Mar 24: Påpeker nødvendigheten av beredskap for å takle hendelser og ulykker, sa sjefsminister Omar Abdullah lørdag at flom alltid har vært årsak til trussel mot livet og eiendommen i staten. Han sa at fenomenet flomsykluser som blir sett i staten etter jevnlige intervaller, krever en mer fokusert oppmerksomhet for nødvendige tiltak.

"Vi bør være rikelig forberedt og våkne mot truslene om kraftige flom, slik at vi ikke blir fanget uvitende på et nødsituasjonstidspunkt," la han til mens han adresserte en funksjon etter å ha innviet Rs 21.38 crore Dredging Scheme i Jati, Duabgah og Ningli i Baramulla-distriktet i dag.

Omar Abdullah sa at regjeringen jobber med et omfattende flomsikringsprosjekt for å øke inntakskapasiteten til større elver, styrke grensene, gjenopplive flomkanalene og innføre langsiktige og kortsiktige tiltak som legger til at mudringsoperasjonen i elven Jehlum er delen av denne strategien.

"Selv om vi føler oss tilfredse med å bygge broer, veier, skoler, høyskoler, vannforsyningsanlegg og lignende andre utviklingsordninger som disse fasilitetene er i positiv bruk av det offentlige, men når vi skaper flombeskyttelse som fasiliteter, ber vi til Gud om at vi ikke kan være tvunget til å ta disse tiltakene i bruk ”, sa han som legger vekt på beredskapen og årvåkenheten til administrasjonen og folket til å møte naturens utfordringer.

Sjefsministeren sa at viktigheten av mudring av Jehlum-elven kan visualiseres ved at den første mudderen ble innviet av statsministeren i India ved Baramulla for 60 år tilbake.

Det var under forvaltningen av sjeik Muhammad Abdullah at den første mudrer ble innviet av daværende statsminister i India Jawahar Lal Nehru, og mudringsoperasjonen fortsatte fra 1959 til 1986. Ordningen er nå gjenopplivet av sjefministeren i dag igjen i nærvær av minister for PHE, Irrigation and Flood Control, Taj Mohi-ud-Din og statsråd for R&B, Javid Ahmad Dar.

Omar Abdullah sa at koalisjonsregjeringen fra den første dagen den tiltrådte har konsentrert oppmerksomheten rundt all utvikling av staten og beredskapen til å møte ulykker og trusler er blitt markert som en av de viktige bekymringene. Han berømmet Taj Mohi-ud-Din for å ha tilført ny energi i PHE-, irrigasjons- og flomkontrolldepartementene og la til at ministeren ikke bare har gjenopplivet gamle og nedlagte ordninger, men lansert nye i denne sektoren.

Med henvisning til utviklingen av byen Baramulla sa Omar Abdullah at han har bedt distriktsutviklingskommissæren om å utarbeide et veikart og formulere prosjekter for en omfattende utvikling av Baramulla by med fokus på forbedring og oppgradering av gamlebyen.

"Tilgjengelighet av midler ville ikke være noen begrensning i denne forbindelse", sa han og la til at regjeringen var opptatt av å oppgradere utviklingsprosessen i byen. Å uttrykke misnøye med å forlate Jati Bridge til tross for utgifter på omtrent Rs. 2 kårer på det, sa statsministeren at han har bedt den berørte avdelingen om å forberede et prosjekt for ferdigstillelse av broen.

Taj Mohi-ud-Din, der han snakket om anledningen, forklarte PHE, irrigasjon og flomkontroll, og forklarte de fremtredende trekk ved mudringsordningen og fordelene ved å takle flomtrusler.

Ministeren hyllet UPA-regjeringen for å ha gitt midler til ordningen og berømmet sjefsministerens pro-aktive rolle i å få midlene fra senteret. Han ga også detaljer om andre flomsikringstiltak som for tiden er i rørledningen og allerede ble lansert i staten.

Han sa at mudringsaktivitetene ved å operasjonalisere to Dredges vil starte fra i dag for å evakuere 14 lakh cum sedimenter og avsetninger fra elven Jehlum fra Ningli opp til Baramulla ut av den totale mengden 44 lakh cum-avsetninger som er identifisert i området.

“Dette vil øke bæreevnen til utløpskanalen fra Ningli til Gantamulla til 35000 cusec mot den eksisterende kapasiteten til 28000 cusecs. Sedimentene i form av sand og betong vil gi store inntekter til avdelingen, ”la han til.

Sjefsministeren plantet også en Chinaplé ved Duabgah.

Lovgiver Muhammad Ashraf Ganai, kommissærsekretær PHE, BD Sharma, sjefingeniør, irrigasjon og flomkontroll, Kashmir, distriktsutviklingskommissær Baramulla og andre offiserer var til stede i anledningen.

Reprint fra Greater Kashmir

Nyheter og casestudiekategorier