Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Spesiell elektrisk gruvedrift - "Hydro-Quebec"

Eieren: Quebec Hydro-Electric Commission, Canada

HOVEDOPPLYSNINGER:

Skrogstørrelse - lengde i føtter 220 '
Maksimal gravedybde 90 '
Sugerørstørrelse - ID 42 "
Utløpsrørstørrelse - ID 36 "
Mudringspumpe hestekrefter 8000
Gravemaskin hestekrefter 1000
Total installert hestekrefter 10,000

PROJEKTINFORMASJON: Quebec vannkraftkommisjon begynte å lage planer så tidlig som i 1925 for å konstruere en ny kanal, som ville ta praktisk talt hele strømmen av St. Lawrence River, og dermed tilgjengeliggjøre permanent kraftuttak på nesten 1,600,000 kilowatt. Denne kanalen skulle være omtrent 15 miles lang, 3300 fot bred og 27 fot dyp. Materialet som skulle graves ut var for det meste "steinleire", som er en tung, klebrig, type marin leire snoet med isblokker. Den totale utgravningen var over 250,000,000 kubikkmeter, større enn mengden materialer som ble gravd ut for hele Panamakanalen.

Dette var et helt nytt design og "tiden var essensen". Fra kontraktssignering 30. mars 1951 til mudringen begynte å virke i midten av desember 1952, var tiden bare 21 måneder, en bemerkelsesverdig prestasjon med tanke på den store størrelsen på mudderet (over 10,000 XNUMX hk), kompleksiteten i designet, og bygging i Canada.

Da statsminister Duplessis fra provinsen Quebec ledet ved igangkjøringsseremoniene, forklarte han tildelingen til oss på følgende måte:

"En forespørsel om hjelp til å designe en ny mudringsenhet -" HYDRO-QUEBEC "ble laget av Ellicott® Machine Corporation, verdensberømt for sitt hydrauliske mudder inkludert enheter for Panamakanalen og andre steder. Dette selskapet leverte også hydraulisk mudringsmaskineri og fungerte som rådgivende ingeniører for Beauharnois Company om bygging av mudret, samt for montering på Marine Industries verft i Sorel. ”

Dette var den kraftigste mudderen i verden bygget opp til den tiden; hovedpumpemotoren var 8,000 hestekrefter, og kutteren hadde maksimalt 2,000 hestekrefter. Det var en ekstremt vanskelig mudringsjobb, men jobben ble fullført i 1959, etter planen. En rapport publisert i Waterways Magazine av februar 1953 uttalte at “til tross for de høye opprinnelige kostnadene, har denne mudringen redusert utgraving av steinleire med noen få millioner dollar. ”

SPESIELLE FUNKSJONER:

Største og kraftigste kuttersugemask av sin type som noen gang er bygget på den tiden.

Å bygge en teknologisk gjennombruddskran til tross for vanskeligheter med å jobbe samtidig i et fremmed hage.

Start mudringsprosjektet ditt med Ellicott

Nyheter og casestudiekategorier