Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Lynnhaven Inlet Dredging Contract Tildelt; Materiale som er merket for fordelaktig gjenbruk

Norfolk District, US Army Corps of Engineers, har tildelt en kontrakt på 2 millioner dollar for vedlikeholdsmudring i Lynnhaven Inlet Federal Navigation Channel i Virginia Beach, Va.

Lynnhaven Inlet gjennomgår årlig vedlikeholdsmudring for å bekjempe kritisk måling; på grunn av orkanen Sandys innvirkning på kysten av Virginia Beach i fjor, ble skifallforholdene forverret og krevde raskere mudring, sier Kristin Mazur, Norfolk distrikts prosjektleder.

"Nyere undersøkelser identifiserte kritisk oppskyting i inngangskanalen og snudde bassenget og sidekanalene i prosjektet," sa Mazur. "Denne løsningen, hvis den er i fred, kan ha negativ innvirkning på et bredt utvalg av maritim industri, og truer med sikker og effektiv navigering."

Prosjektet krever typisk full vedlikehold mudringssykluser hvert tredje år.

Southwind Construction Corporation, en liten virksomhet med base i Evansville, Ind, vil mudre kanalen til en nødvendig dybde på opptil 10ft “gjennomsnittlig lavt vann.” Mudringskontrakten inkluderer også to meter tillatt overdybde-mudring.

Entreprenøren vil bruke en rørledning for å transportere det mudrede materialet for gunstig gjenbruk i utpekte plasseringsområder langs Ocean Park Beach og Maple Street Upland Plasseringssted i Virginia Beach. I alt vil entreprenøren mudre omtrent 134,350 kubikkmeter materiale.

Fordi prosjektet ble påvirket av orkanen Sandy, er det finansiert gjennom en kombinert Post-Sandy Disaster Relief Bevilgninger, Corps drift og vedlikeholdsfinansiering og lokale sponsormidler.

Prosjektet er planlagt ferdigstilt i januar 2014.

Lynnhaven Inlet Federal Navigation Channel, som ble godkjent av elven og havneloven av oktober 23, 1962, ligger på Chesapeake Bay, i byen Virginia Beach. Navigasjonsprosjektet gir tilgang til Chesapeake Bay og Atlanterhavet for kommersielle fiskefartøy, charterfiskebåter, hodebåter og et bredt utvalg av private fritidsfartøy.

Kanalen brukes av pilotbåtene både for pilotstasjonene Virginia og Maryland basert i innløpet for å frakte piloter fra kaien til dypgående skip som kommer inn i Chesapeake Bay.

Nyheter og casestudiekategorier