Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Lynnhaven Inlet Federal Navigation Channel Full Navigable Etter et $ 2 millioner mudringsprosjekt

Norfolk District, VA, fra US Army Corps of Engineers, har erklært Lynnhaven Inlet Federal Navigation Channel som fullstendig seilbar etter et vedlikeholdsmudringsprosjekt på $ 2 millioner for å fjerne kritiske målinger som ble forverret av orkanen Sandy i 2012.

Corps kontraktet prosjektet til Southwind Construction Corporation, som kom inn i forkant av tidsplanen og innenfor budsjettet, sa Andy Reid, Norfolk District kontraktsrepresentant. Southwind brukte sin 16 ″ Ellicott Series 970 kuttermudder, avbildet ovenfor, til å utføre arbeidet.

Vedlikeholdsutgravingen inneholdt også fordelaktig gjenbruk og plassering av ca. 112,000 kubikkmeter sand på 6,500 meter strandlinje, fra Lynnhaven-innløpet til et nærliggende nabolag langs Chic's Beach i Virginia Beach, VA, nær munningen av Chesapeake Bay. "Byen Virginia Beach er svært fornøyd med Norfolk District-ytelsen på denne kontrakten," sa Phill Roehrs, PE, Virginia Beachs vannressursingeniør. “Den viktige vannveien som betjener bassenget, ble ryddet for all skurring, og sanden fjernet fra kanalen ble plassert på en av våre erosjonsstrender for å gi etterfylling. Det er det beste fra begge verdener. ”

Lynnhaven Inlet gjennomgår årlig vedlikeholdsutgraving for å bekjempe kritisk stimulering. På grunn av orkanen Sandys innvirkning på kystlinjen i Virginia Beach ble imidlertid forholdene for oppmuntring forverret og krevde akselerert mudring, sa Kristin Mazur, prosjektleder i Norfolk District.
"Undersøkelser identifiserte kritisk stimulering i inngangskanalen, og snudde bassenget og sidekanalene til prosjektet," sa Mazur. "Denne oppmuntringen, hvis den var alene, ville ha påvirket et bredt utvalg av maritim industri, og truet sikker og effektiv navigering."

Prosjektet krever typisk full vedlikehold mudringssykluser hvert tredje år, og gir tilgang til Chesapeake Bay og Atlanterhavet for kommersielle fiskefartøy, charterfiskebåter, hodebåter og et bredt utvalg av private fritidsfartøy. Kanalen brukes av pilotbåtene både for Virginia og Maryland pilotstasjoner basert på innløpet for å frakte piloter fra kaien til dypgående skip som kommer inn i Chesapeake Bay fra Atlanterhavet.

Start kanalvedlikeholdsprosjektet ditt med Ellicott

Nyheter og casestudiekategorier