Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com
Serie 370 Dragon® Dredge

Etterbehandling av gruvedrift (gull og sølv) med Ellicott Dredges

DEN DOMINIKANSKE REPUBLIKK - Historisk har gruveprosesser med dårlig utvinningsgrad resultert avskjær med betydelige mengder utvinnbart materiale. Ekstraksjon av dette materialet kan oppnås ved bruk av mudder.

Det er flere faktorer som rettferdiggjør utvinning og ny prosessering av avskjær:

  • Tailings krever færre ressurser sammenlignet med konvensjonell gruvedrift. For eksempel kan en mudder - i et enkelt trinn - trekke ut og transportere materialet til et prosessanlegg som ligger enda kilometer unna. Dette reduserer kostnadene knyttet til kapitalutstyr, arbeidskraft, drivstoff og vedlikehold.
  • Fremskritt innen ny prosesseringsteknologi
  • Behandling av skreddersøm gir mulighet for tilleggsproduksjon uten å øke et gruves fotavtrykk og uten å kreve ytterligere landstillatelser.

 Las Lagunas, Pueblo Viejo Tailings Dam

Prosjektet ligger i Den Dominikanske republikk, 105 km nord for Santo Domingo. Prosjekteieren er Panterra Gold / Envirogold of Australia. Gull- og sølvavgangen ble generert fra konvensjonell gruvedrift mellom 1992 og 1999. Den opprinnelige gruvedriftens utvinning var dårlig (<30%) og betydelige mengder malm ble plassert i demningen. Dammen har anslagsvis 5,137 millioner tonn malm, med 3.8 g / t gull og 38.6 g / t sølv.

I 2012 kjøpte Envirogold en standard Ellicott 370 mudder for å trekke ut avskjæringen fra demningen og pumpe dem til prosessanlegget deres.

mudringsfartøy-Dominikanske-Republikk-Gold-Tailings-370HP-01-1

Mudderet ble brukt til å trekke ut materiale på dybder på opptil 8 meter og pumpe dem som oppslemming en avstand mellom 500 og 800 meter og en terminalhøyde på 11 meter. Slammet pumpes med et 10-tommers HDPE-rør. Mudderet genererer og pumper oppslemming med 28% tetthet. Avgangene har en materialspesifikk vekt på 2.69 og en våt bulkdensitet på 1.71t / m3.

For å øke produksjonskapasiteten og gi mer fleksibilitet til driften, kjøpte Envirogold et sekund 370 mudder fra Ellicott i 2013.

Mudrene fungerer for tiden for å gi 24 time per dag plantefôr, vekslende mudder for å oppnå produksjonen, med et mannskap på en (1) operatør per mudder og to (2) assistenter per skift.

mudringsfartøy-Dominikanske-Republikk-Gold-Tailings-370HP-02-1

For å bedre håndtere materiale og vann fra mudringsoperasjonen, er demningen delt inn i mindre underseksjoner kjent som holdedammer. Når en del av demningen er blitt mudret, brukes tomrummet som er opprettet for å deponere bearbeidede avløp fra anlegget, og dermed opprettholde demningens fotavtrykk. Mudringsoperasjonen bruker eksisterende vann ved demningen. Mudret vann sirkuleres tilbake til mudringsdammen, slik at det ikke kreves ekstra vann.

I de første tre månedene av 2013 ble den første mudringen utvunnet og pumpet omtrent 80,000 m3 av tilpasninger til prosessanlegget.

De Ellicott Series 370 standard mudder er en dieseldrevet kutter med en 12 ″ x10 ″ pumpe og 440 hk total installert kraft. Det er en veldig kraftig, pålitelig og bærbar mudder, ideell for denne typen applikasjoner. Den første enheten ble levert med en konvensjonell skjærer, mens den andre enheten inkluderte en skuffeskive.

mudringsfartøy-Dominikanske-Republikk-Gold-Tailings-370HP-03-1

Gjennom en spesiell driftskontrakt opererte teknikere fra Ellicott Field Service de to mudrene i en periode på 3 måneder i 2014. Denne tjenesten tillot klienten å maksimere produksjonen av mudrene og trene operatørene i beste mudringspraksis.

Markeds- og teknologiske trender gjør ombehandling av tailings mer og mer attraktiv. På grunn av sin kapasitet til pålitelig å trekke ut store mengder materiale og transportere dem uten behov for dobbelt håndtak, er en mudder den ideelle arbeidshesten for disse prosjektene. Med mer enn 125 års erfaring med å designe og produsere de kraftigste og mest pålitelige mudrene av høyeste kvalitet, er Ellicott Dredges den riktige løsningen!

Nyheter og casestudiekategorier