Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Omarbeiding av gruvesvanger med Ellicott 370 Dragon® Dredge

DEN DOMINIKANSKE REPUBLIKK - Historisk har gruveprosesser med dårlige utvinningsgrader resultert i avfall med betydelige mengder utvinnbart materiale. Ekstraksjonen av dette materialet kan oppnås ved bruk av mudder.

Det er flere faktorer som rettferdiggjør utvinning og ny prosessering av avskjær:

    • Tailings krever færre ressurser sammenlignet med konvensjonell gruvedrift. For eksempel kan en mudring - i et enkelt trinn - trekke ut og transportere materialet til et prosessanlegg som ligger elleve kilometer unna. Dette reduserer kostnadene knyttet til kapitalutstyr, arbeidskraft, drivstoff og vedlikehold.
    • Fremskritt innen ny prosesseringsteknologi
    • Behandling av skreddersøm gir mulighet for tilleggsproduksjon uten å øke et gruves fotavtrykk og uten å kreve ytterligere landstillatelser.

Las Lagunas, Pueblo Viejo Tailings Dam
Prosjektet ligger i Den Dominikanske republikk, 105 km nord for Santo Domingo. Prosjekteieren er Panterra Gold / Envirogold of Australia. Gull- og sølvavgangen ble generert fra konvensjonell gruvedrift mellom 1992 og 1999. Den opprinnelige gruvedriftens utvinning var dårlig (<30%) og betydelige mengder malm ble plassert i demningen. Dammen har anslagsvis 5,137 millioner tonn malm, med 3.8 g / t gull og 38.6 g / t sølv.

I 2012 kjøpte Envirogold en Ellicott 370 Dragon® mudre for å trekke ut avskjæringen fra demningen og pumpe dem til prosessanlegget.

Mudderen ble brukt til å trekke ut materiale på dybder opp til 8m og pumpe dem som en oppslemming i en avstand mellom 500m og 800m og en terminalhøyde på 11m. Oppslemmingen pumpes ved hjelp av et 10-tommers HDPE-rør. Mudringen genererer og pumper opp slamming med en 28% tetthet. Avskjæringen har en materialspesifikk tyngdekraft på 2.69 og en våt bulkdensitet på 1.71t / m3.

For å øke produksjonskapasiteten og gi mer fleksibilitet til driften, kjøpte Envirogold et sekund 370 mudder fra Ellicott® i 2013.

Mudrene fungerer for tiden for å gi 24 time per dag plantefôr, vekslende mudder for å oppnå produksjonen, med et mannskap på en (1) operatør per mudder og to (2) assistenter per skift.

For bedre å kunne styre materiale og vann fra mudringsoperasjonen, er demningen blitt delt opp i mindre underavsnitt, kjent som å holde dammer. Når en del av demningen er blitt mudret, brukes tomrommet som ble opprettet til å plassere behandlede avskjær fra anlegget, og dermed opprettholde damens fotavtrykk. Mudringsoperasjonen utnytter det eksisterende vannet ved demningen. Det mudrede vannet sirkuleres tilbake til mudringsdammen slik at det ikke er behov for ytterligere vann.

I løpet av de første tre månedene av 2013, utvant og pumpet den første mudringen omtrent 80,000 m3 avskjæringer til prosessanlegget.

Ellicott Series 370 standard mudder er en dieseldrevet kutter sugemudder med en 12 ″ x 10 ″ pumpe og 440 hk med total installert kraft. Det er en veldig kraftig, pålitelig og bærbar mudge som er ideell for denne typen applikasjoner. Den første enheten ble levert med en konvensjonell skjærer, mens den andre enheten inkluderte en skuffeskive.

Gjennom en spesiell driftskontrakt opererte teknikere fra Ellicott Field Service de to mudrene i en periode på 3 måneder i 2014. Denne tjenesten tillot klienten å maksimere produksjonen av mudrene og trene operatørene i beste mudringspraksis.

Markeds- og teknologitrender gjør ombehandlingen av tailings mer og mer attraktiv. På grunn av sin evne til å utvinne store mengder materiale og transportere dem uten å måtte håndtere dobbelt, er en mudder en ideell arbeidshest for disse prosjektene. Med mer enn 125 års erfaring med design og produksjon av høyeste kvalitet, kraftigste og pålitelige mudrer, er Ellicott Dredges den rette løsningen!

Start ditt skreddersydningsprosjekt med Ellicott

Nyheter og casestudiekategorier