Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Southwind Dredging Little River

DNRECs divisjoner av Watershed Stewardship og Fish & Wildlife har kunngjort planer om et samarbeidende mudringsprosjekt på Little River nær Dover, fra Route 9 / Bayside Drive-broen i Little Creek østover til Delaware Bay.

Mudring er planlagt å begynne i andre uke i denne måneden. Southwind Construction of Evansville, Ind., Ble tildelt kontrakten for prosjektet og vil bruke deres 14 ″ Ellicott.®  Merke 970 mudder.

Kanalen er omtrent 12,400 fot lang og vil mudres til bredder på 40 fot i elvedelen og 60 fot i Delaware Bay-delen, og til en dybde på 5 fot ved gjennomsnittlig lavvann. Little River ble sist mudret av staten i 1981-1982.

En sekundær fordel med prosjektet er den fordelaktige bruken av oppmudret materiale for å gjenopprette og forbedre vannfuglens habitat i den nærliggende divisjonen Fish & Wildlife Little Creek Wildlife Area impoundment's Refuge cell, en av flere celler som består av oppdeling delt av diker for å tillate separat styring .

Nyttig bruksmateriale vil øke bunnhevingene i impoundmentcellen til et nivå som fremmer vannfugl og strandfugl forskjellige habitater og matressurser, og motvirker synkende myrhøyder som har resultert i overdreven åpent vannhabitat.

Det statlige finansierte prosjektet 1.01 millioner dollar inkluderer mudring av 79,000 kubikkmeter materiale fra kanalen, og fjerning av 30 forsørgede pilinger og et forsømt fartøy fra vannveien i nærheten av Little Creek.

En rørledning vil bli plassert langs en eksisterende vei i Little Creek Wildlife Area for å pumpe mudret materiale fra elvekanalen inn i flyktningcellen.

Prosjektet forventes ikke å forstyrre jakta i området. Prosjektets ferdigstillelse forventes innen oktober 1, før høysesongen.

Nyheter og casestudiekategorier