Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Hvordan bli kvitt Muck

Det første prosjektet

På en gang, over 4 millioner liter (1,514 millioner liter) av giftig halvbehandlet kloakk strømmet inn i Palm Bay Floridas Turkey Creek. Som et resultat inneholdt Turkey Creek ekstremt høye nivåer av skadelige giftstoffer og næringsstoffer.

I løpet av våren 2017 kom teamet fra Gator mudring brukte mesteparten av tiden sin på å rydde opp i rotet som en gang okkuperte Turkey Creek, og fjernet over 236,000 yd3 (180,435 m3) av møkk, nitrogen og fosforforurensning.

Riktig type utstyr

Når du jobber med et prosjekt på størrelse med Turkey Creek, trenger du riktig type utstyr. For dette prosjektet, en Ellicott Series 670 Dragon®  mudre ble valgt. 670 er i stand til å grave så dypt som 42 (13.0 m) og inneholder en stor pumpe med mye hestekrefter som trengs for å fullføre en jobb i denne størrelsen. Series 670 Dragon® mudring er kjent som et pålitelig, pålitelig og topp maskinutstyr med et utmerket rykte.

Den opprinnelige Turkey Creek opprydding det tok flere måneder å fullføre, men da prosjektet nærmet seg slutten, trodde alle partene som ble påvirket av den første oppryddingen at deres arbeid var nesten fullført. Imidlertid visste de lite at en naturkatastrofe var rett rundt hjørnet som ville oppheve alt deres tidligere harde arbeid og krefter.

 

Orkanen irma

Den 11, 2017, traff orkanen Irma Gulf Gulf of Florida, noe som førte til betydelig flom i det nærliggende Turkey Creek samfunnet som ligger nær Gainesville. For andre gang på under to år infiltrerte den skadelige muken som tidligere hadde eksistert i Turkey Creek igjen vannmassen og måtte ryddes opp. Denne gangen ble teamet fra Gator Dredging bedt om å fjerne organisk muck som nå kunne bli funnet under kaier som ligger i grunne områder og fylle dype hull i hele det omkringliggende Turkey Creek-området som hadde blitt påvirket av skader fra stormen.

To av de mest betydningsfulle utfordringene teamet fra Gator Dredge møtte under oppryddingsprosessen denne gangen, inkluderte håndtering av materialer og kontroll av retur av vann. Det er fordi lokale og statlige tjenestemenn i nesten fem tiår ignorerte bekkens tilstand, effekten som muken hadde på innbyggernes helse og dens innvirkning på det omkringliggende habitatet.

Hvorfor mudring?

Mudring er grunnlaget for de fleste akvatiske prosjekter og adresserer et bredt spekter av verdens økonomiske, sosiale og miljømessige behov. Med mer enn 50 prosent av verdens befolkning som bor innenfor en radius av 125 miles (201 km) av en betydelig kystlinje, er lavtliggende områder som Turkey Creek i fare for alvorlige flom og krever konstant forbedring langs og nær strandlinjen.

Akvatiske områder som ligner på Turkey Creek har opplevd stigende vannstand forårsaket av kraftige stormer som orkanen Irma. Resultatene inkluderer skade på eiendommer for hundrevis av huseiere som er påvirket av dødelige orkaner, og det påvirker også det omkringliggende naturtypen som forårsaker millioner av dollar i skade hvis de ikke blir behandlet.

Så hvorfor er det mudring viktig? Når en vannmasse er utmudret, er det mindre sannsynlig at erosjon oppstår, og det omkringliggende habitatet blir gjenopprettet. Flere former for sediment inneholder giftstoffer fra industriell avrenning som påvirker vannkvaliteten betydelig.

Når alle typer rusk som inneholder forurensninger fjernes, forbedres den generelle helsen til en vannmasse.

Nyheter og casestudiekategorier