Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Kullforbrenningskraftverk bruker Ellicott® mudder for å produsere fire materialer med god bruk

"Det mest kostnadseffektive utstyret som noen gang er brakt til denne eiendommen. "- Mark Shea, assisterende veileder for avfallsbehandling

I en uvanlig bragd for en hydraulisk mudder, an Ellicott Brand Series 370 Dragon ”DRAGON® ” kuttermudder gravde ut fire forskjellige materialer fra to kraftverk som bosetter dammer: flyveaske, bunnaske, kalk og kalk blandet med flyveaske. Mudringen flyttet over 100,000 XNUMX kubikkmeter på bare tre måneder.

City of Springfield, Illinois eier og driver City Water Light & Power (CWLP) Dahlmann Generating Station. Brenning av kull genererer tre avfallsprodukter: flyveaske, bunnaske og kalk fra vannrenseanlegget. Tidligere ble disse avfallsmaterialene lagret permanent i dammer i tørr eller våt tilstand. Nylig er det funnet gunstige bruksområder for disse
Produkter. Bunnaske brukes til å produsere sprengningsmedier og takspon; fly ask brukes som fyllmateriale for motorvei bygging; kalk brukes på Illinois gårdsmarker for å nøytralisere sur jord og forbedre avlingene.

Det er imidlertid et stort problem: alle disse produktene skylles med vannet i sedimenteringsdammene, og de har derfor en tendens til å slå seg ut over store områder i dammen, noe som gjør dem veldig vanskelige å gjenopprette. Tidligere har byen gravd ut disse materialene ved hjelp av bakhakker som ligger langs kantene på dammerne, men dette utstyret har bare begrenset rekkevidde, så hovedparten av materialet - opp til
90% - ble værende i dammer under vann.

CWLP valgte, etter en undersøkelse av mange utgravningsteknologier, å utvinne materialet ved bruk av Ellicott Brand "DRAGON®" skjærehudsmudring. De bestemte seg for å mudre først sin største sedimenterende dam (ca. 3000 fot lang x 1000 fot bred) som inneholdt både bunnaske og flyveaske. Byen leide Ellicott®, merkeutgraver og drev den med sin
eget personell som hadde fått opplæring “på stedet” av Ellicott® feltserviceteknikere uten ekstra kostnad for byen.

Med mudringen kunne CWLP gruve materiale under vann opp til 2000 fot unna iscenesettelsesområdet der materialet ble fjernet fra dammen for stabling og tørking. Fordi 12-tommers rørledning tømte opp til 50% faststoff i oppslemmingen til dette området opp til 4000 GPM, og byen visste ikke om materialet ville bosette seg i iscenesettelsesområdet eller strømme tilbake til hoveddammen, Avgjørelsen om å starte der først var vanskelig. Etter to ukers mudring bestemte byen imidlertid at bunnaske og flyveaske slo seg godt ut i iscenesettelsesområdet og lett kunne bli gravd ut av bakhøiene, som nå kunne fungere i bare ett område. Dette var et stort gjennombrudd i resirkuleringsprogrammet siden 100% av materialet i dammer kunne graves ut med mudringen og tørkes for gunstig bruk.

Mudredeffektivitet sparer over $ 200,000
Fordi en del av flyveasken hadde migrert til den store overløpsstrukturen i dammen, ble mudderet også brukt til å rydde ut dette området for å tillate bedre avsetning av faste stoffer i dammen og dermed et renere avløp. Mr. Mark Shea, prosjektleder for mudringsoperasjonen for byen, hadde bare lovord for mudringen Ellicott®. ”Ikke bare mudrer vi materiale for resirkulering, men vi får en renere avløpsstrøm til en kostnad langt under den for konvensjonell utgraving ved bruk av traktorgravere og bulldozere. I løpet av denne korte mudringsperioden har byen spart over 285,000 50 dollar mot konvensjonelle teknikker, en besparelse på XNUMX%. "

Byen brukte bare $ 1.80 per kubikk yard med materiale som ble fjernet sammenlignet med det laveste tilbudet utenfor entreprenøren på $ 3.85 per yard.

Den andre og mindre dammen, som mottar avløpsvann fra den større flyveasken / bunndammen, inneholder også kalkoppslemmet fra SO2-vannrensingsprosessen. Byen visste ikke hvor godt mudringen Ellicott® Brand 370 ville prestere i den veldig tyktflytende, tykke kalken konsolidert i dammen. Det var også 2000 fot rørledning involvert, så byen installerte en strømningsmåler (for å måle slurry gpm) og en atomdensitetsmåler for å måle prosentandelen av faste stoffer i slammet. Ved utslippspunktet 2000 meter unna var strømmen 4100 gpm, og konsentrasjonen av kalkoppslemming i rørledningen var 50 vekt% faste stoffer. Selv om 370 kan mudre til 20 fots dybde, ble mudringsdybder holdt til 15 fot. Byen fant også at kalk var
blandet med flyveaske, og serien 370 pumpet dette materialet til 50 vekt% tørrstoff.

På grunn av mudringens evne til å flytte kalk med høyt faststoffinnhold, kan det være mulig å transportere kalken i flytende form og plassere den direkte på omkringliggende gårdsmarker. Dette er nå vanlig praksis i midt-vest, og prosessen vokser.

Mark Shea kommenterte: “Vi har bevist at mudringen Ellicott® Series 370 kan flytte tre av produktene våre veldig kostnadseffektivt, og vi har et marked for disse produktene. Det var praktisk talt ingen nedgravningstid, selv om vi jobbet i de kaldere vintermånedene. Det var sannsynligvis det mest kostnadseffektive utstyret som noen gang ble brakt til denne eiendommen. ”

Mudring av flyaske, bunnaske og kalk, som en gang var nesten umulig å gjenopprette, og å gjøre det hele med bare ett stykke maskiner var et stort gjennombrudd for City of Springfield, Illinois. Ikke bare ble dette gjort med 50% kostnadsbesparelser sammenlignet med konvensjonelle teknikker, men også i mange situasjoner der konvensjonelle teknikker ikke fungerer i det hele tatt.

Begynn ditt gravleggingsprosjekt med bosetting av dam med Ellicott

Nyheter og casestudiekategorier