Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Mekanisk mudring kontra hydraulisk mudring

Prøver du å finne ut om mekanisk mudring eller hydraulisk mudring er best egnet til å oppfylle gruvedriftskravene dine? Noen talsmenn kan hevde at mekanisk mudring er en enklere og mindre komplisert prosess for mannskapene. Hydraulisk mudring er imidlertid kostnadseffektiv, gir økt fleksibilitet og er best egnet for utfordrende miljøer der gravemaskiner er begrenset. I tillegg er hydraulisk mudring best for miljøer når det kreves anskaffelse av finkornet materiale.

Det er mer enn en tilnærming til mudring. Til slutt vil avgjørelsen din antagelig koke ned til hvor mye den vil koste og hvor lang tid det vil ta å fullføre mudringsprosjektet. Imidlertid er det andre faktorer som du kanskje vil vurdere. Du vil også vurdere vannmassen du jobber i, og hvordan valg av riktig type mudringsutstyr kan hjelpe deg med å oppfylle mudringsmålene dine.

Mekanisk mudring

Mekanisk mudring egner seg best i miljøer som inneholder nok plass til at en gravemaskin kan betjene, slik at den strømdrevne maskinen kan trekke ut, kaste av og øse materialer raskt.

Mekaniske mudringsprosjekter er vanligvis lokalisert nær en strandlinje. De krever tradisjonelt flere deler av støtteutstyr, inkludert den primære gravemaskinen som mekanisk fjerner sand og vann som plasserer sanden på fjæra, lastere for å flytte sanden på kysten, og lastebiler for å deponere sanden på et nærliggende prosessanlegg.

Hydraulisk mudring

En enkelt hydraulisk mudder kan brukes til å utføre det samme oppdraget i løpet av halvparten av tiden ved å bruke færre ressurser. Noen fordeler med hydraulisk mudring inkluderer:

  • Reduserte arbeidskraft og kapitalkostnader
  • Mindre energi og utslipp
  • Reduserte materialer og vedlikeholdskostnader
  • Trygt og effektivt

Under den hydrauliske mudringsprosessen vaskes bøtene fra sand mens de transporteres direkte til et nærliggende prosessanlegg. Når pumpedistansen eller vertikal høyde øker, kan en mudderforsterkerpumpe fungere som et levedyktig alternativ for å maksimere muligheten for jevn produksjonshastighet.

En av fordelene med hydraulisk mudring inkluderer direkte overføring av materialer til prosessanlegget. Dette sparer både tid og penger, noe som eliminerer behovet for ekstra arbeidskraft og dobbel håndtering av materialet.

 

Velge riktig mudringsutstyr for jobben

Hydrauliske mudder er best egnet for større vannmasser der gravemaskiner har vanskeligheter med å nå materialer og noen ganger miljøforholdene er tykke. Gruvedrift med en hydraulisk mudder er den mest effektive måten å utvinne materialer regelmessig, enten det er sand, grus eller hardt saltavleiringer.

Ellicotts hydrauliske mudre er ideelle for gruveprosjekter. Det er fordi mudrene er designet for å redusere kostnadene per tonn og øke produktiviteten. Ellicotts større mudder er tilgjengelig for de prosjektene som krever gravdybder på opptil 60 meter.

Mudrene våre har blitt brukt over hele verden til en rekke gruveprosjekter fra St. Petersburg, Florida (USA) til provinsen Marinduque på Filippinene. For mudringsanbefalinger, fullfør vår prosjektform i dag eller kontakt oss på e-post på sales@dredge.com.

Nyheter og casestudiekategorier