Toll Free: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Mudring i Vest-Afrika: Ellicott gir løsning på Benin-flom

I løpet av det siste tiåret har flere Ellicott®-dregger vært i drift i Benin på ulike typer prosjekter, inkludert flomforebygging, elvevedlikehold og sandgruvedrift. Behovet for mudring i Vest-Afrika er fortsatt høyt ettersom flere samfunn er utsatt for virkningene av dårlig kystutvikling der erosjon og flom er fremtredende. Flom er fortsatt et problem, spesielt i Benin ettersom tusenvis av hjem har blitt ødelagt det siste tiåret.

I 2019 leverte Ellicott® Dredges en 370-42 Dredge til den vestafrikanske mudringsentreprenøren Logistics and Assistance. Mudret vil bli brukt til flere aktiviteter, inkludert restaurering av våtmarker, flomforebygging og bygging av sjøvegger. Dette mudringsprosjektet kjent som West Africa Coastal Areas Resilience Investment Program (WACA), ble finansiert av Verdensbanken.

370-42-dreggen (bildet til venstre) levert til Benin opererer på Mono-elven for å hjelpe til med flomforebygging. Et spesifikt formål med mudderet er å omdirigere delen av Mono-elven bort fra veier som har erodert over tid for å forhindre flom. I tillegg ble mudderet brukt til å fjerne rusk fra en sump. ligger utenfor Bopa, Benin som har blitt oversvømmet flere ganger på grunn av kraftig nedbør. Flommen har truet mange lokale som er i nærheten. Etter at materialet er mudret, brukes det til landgjenvinning i nærliggende samfunn som er rammet av flom. I ett eksempel ble det også plantet trær for å bremse erosjonsprosessen.

En Ellicott® 370-50-modell (bildet vist til høyre) opererer like utenfor Cotonou, Benin på et steinbrudd som graver ut omtrent 1,500 kubikkmeter sand per dag. Sanden brukes til veibygging i regionen. For en mindre mudring gjør 50 fots stigetilpasningen 370 til et enda mer effektivt verktøy for dypere mudring på elver, innsjøer og til og med små havner. Sammen med Ellicott 370 dregger har flere 670 dregger vært i drift på flere sandbrudd i hele regionen med det formål å levere sand til veibygging.

Det er flere gode nyheter for den vestafrikanske regionen ettersom Verdensbanken godkjente 246 millioner dollar i finansiering for WACA-prosjektet som vil være til nytte for Gambia, Ghana, Guinea-Bissau i å håndtere kysterosjon, flom og forurensning. Behovet for mudring i Afrika er fortsatt fremtredende gitt den nylig godkjente finansieringen av Verdensbanken, og Ellicott vil fortsette å støtte afrikanske land for disse prosjektene.

 

 

Nyheter og casestudiekategorier