Avgiftsfritt: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

City of Virginia Beach Erosion Council Buys Ellicott® Brand Dredge

Ellicott® Brand Series 970 Dredge "Rudee Inlet II"

Ellicott® International levererade skärmuddret "Rudee Inlet II" till City of Virginia Beach, USA. 14-tums serie 970-muddrar används för att underhålla fritidsstranden i semesterorten. Muddret ersatte en muddring som inte är Ellicott® vars stillestånd och underhållskostnader fick staden Erosion Council att rekommendera en ersättning.

Erosionsrådet är en grupp med fem medlemmar som ansvarar för att upprätthålla orterismen. Rådet har upprätthållit en sandbrytningskapacitet i Rudee Inlet i mer än 25 år och skapat ett kontinuerligt strandfyllningsprogram.

En arbetsgrupp utsågs av stadschefen för att övervaka förvärvet av en ny muddra. Assistent City Engineer och Superintendent for Erosion Council utvecklade specifikationerna för den nya muddringen med hjälp av Corps of Engineers Marine Design Center i Philadelphia.

En inbjudan att bjuda ut utfärdades. Efter en granskning av bud från arbetsgruppen fick Ellicott® International kontraktet. City of Virginia Beach äger muddringen, som kommer att drivas av Erosion Council i deras sandomgångsoperation i Rudee Inlet.

Omtryckt från International Dredging Review

Nyheter och fallstudiekategorier