Avgiftsfritt: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

ELLICOTT®INTERNATIONAL MEDDELANDE NY KÖPNINGSTEKNIK FÖR BILDNING AV MILJÖSEDIMENT

augusti 2001

FÖR OMEDELBAR PUBLICERING

Den mest manövrerbara muddran som någonsin har byggts. Nya 8-tums (203 mm) urladdning, elektrisk svängstege-muddring (SLD) för anpassning av avfall och dammunderhåll med tre (3) resande spudvagnar, utan kablar.

Ellicott® International, en ledande muddertillverkare av miljömuddrar, tillkännager en ny typ av muddrar som faktiskt går av sig själv. Muddringen rör sig på tre rörliga sputs eller resande vagnar så att den alltid kan vara i exakt position eftersom det alltid finns två sputs som är ordentligt förankrade i botten. Den går med spuddarna medan den svävar på ytan. Denna positionering gör att skäret kan gå framåt till nästa skär utan att tappa position. Samma teknik gör det också möjligt för muddringen att röra sig bakåt för att plocka upp förorenat material som muddringen kan ha missat men fortfarande kvarstår i samma exakta position för att fortsätta den framåtgående muddringen.

Den nya Ellicott® Brand svängande stege muddrar med 3 resande spudvagnar utan kablar.

Den nya muddringen lämpar sig för exakt muddring och positionering, särskilt i floder där det finns strömmar. Om standardmuddrar riskerar att förlora sin position på grund av strömmar, är detta inte. Det finns inte heller några kablar för att driva muddret och sålunda inga kablar för att ingripa i förorenade sediment som orsakar oönskad grumlighet. Även akterhalsen har en avstängningsfunktion som möjliggör ett fast grepp i botten.

Ellicott® märke muddring är utrustad med en speciell undervattenavlastningsventil som förhindrar ledningsproppning och möjliggör en exakt mängd förorenat material att pumpas konsekvent, oavsett botten sediment. I många fall, särskilt i flodmiljöer, förekommer föroreningar inte bara i sedimenten utan också genom migrering i sandbotten eller lerbotten. Mudderskäraren har tillräcklig kraft för att avlägsna dessa föroreningar i tunna lager. Enheten kan ta bort sediment till ett djup av 22 meter under vattenytan.

Enheten har manöverorgan som säger mudderoperatören exakt vilka lager skären är i. Skären kan muddra till toleranser på plus eller minus en tum (25 mm), vilket är kritiskt, särskilt för förorenade sediment. Operatörskontrollerna håller återupphängning av sedimentet tillbaka i vattenspelaren till ett absolut minimum. Alla muddringsfunktioner är kopplade till globala positioneringssystem.

Denna miljösvängande stege muddra är den första stora förbättringen med denna typ av teknik på många år. Dessa Ellicott® Muddrar med svängande stege kan användas i sjöar och smala kanaler, till exempel de tusentals miles av kanaler i Florida som kommer att behöva mudring. Ellicott® International har en enhet som nu är verksam i ett västra USA-läge.

Båda stegen - svängning och höjning / sänkning - styrs av hydrauliska kolvar. Eftersom kolven som höjer och sänker stegen kan applicera en nedåtriktad kraft på skäret, säkerställer det att skäret är i full kontakt med det förorenade sedimentet hela tiden och inte studsar över, vilket skulle orsaka oönskad grumlighet.

Muddringen är tillgänglig i urladdningsflöden från 1,500 till 6,000 gallon / minut (5,700 till 22,700 liter / minut). Det är mycket kompatibelt med kontaminerade sedimentbehandlingssystem på grund av den exakta andelen slam i rörledningssystemet på en konsekvent basis.

Muddringen är så mobil att den kan göra höger och vänster svängar, backa upp och till och med parallellt parkera sig självt som att parkera en bil. Mudret kan vara antingen diesel- eller elkraft.

För ytterligare information kontakta:

Paul Quinn, försäljningschef
Telefon: 410-545-0240
Fax: 410-545-0293
e-post: pquinn@dredge.com

Nyheter och fallstudiekategorier