Avgiftsfritt: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Ellicott® säljer Bucketwheel Dredge till Brazilian Gold Mine

Ellicott® International sålde en hinkmask till ett brasilianskt företag för guldbrytning i Amazonas.

Mineracao Trans Amazonica (MTA) placerade Ellicott® Märke B890 "Wheel-Dragon ™" muddrar i drift nära Paru-floden väster om Jari i närheten av Monte Dorado, Brasilien.

MTA är ett dotterbolag till North Brazilian Mining Corp., Ltd. i Hong Kong och Rio de Janeiro. Denna installation markerade den första applikationen av en Ellicott® märke dubbelhjulgrävare i guldbrytning.

Mudret lyfts upp Amazonas bassäng till en djungelplats i ett Hercules-flygplan. MTA hade nämnt lämpligheten för den bärbara B890-muddringen för flexibla godstransporter som ett av orsakerna till att välja Ellicott®  Internationell.

Specifikationer för Ellicott® Varumärke B890 “Wheel-Dragon ™ inkluderar en DWE94-grävmaskin med högt vridmoment (150 hk), en huvudmotor från Caterpillar 3412 och en hjälpmotor 3306. Muddret kan gräva upp till 26 fot djupt och pumpa upp till 40,000 14 fot rörledning med en 665-tums, XNUMX hk Ellicott® varumärke pump.

Detta var den andra Ellicott® varumärkesmuddring som har transporterats till Latinamerika. Det tidigare fallet var Occidental Petroleums luftleverans av en muddring av serie 1870 till oljefältet Cano Limon i Colombia.

Ellicott®  varumärket "Wheel-Dragon ™" -linjen sträcker sig från 30 hk till 1500 hk och kan serva pumpsystem från 4 tum till 40 tum. Företagets bucketwheel grävmaskin och dess "Wheel-Dragon ™" -muddrar är särskilt framgångsrika inom gruvindustrin.

Nyheter och fallstudiekategorier