Avgiftsfritt: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Special Electric Mining Dredge - “Sandpiper”

Ägare - EI DuPont de Nemours & Co., USA

PRINCIPALA UPPGIFTER:

Skrovstorlek - längd i fot 165 '
Maximal grävdjup 50 '
Sugrörsstorlek - ID 23 "
Urladdningsstorlek - ID 23 "
Dredge Pump Hästkrafter 4800
Grävmaskin Hästkraft 1450
Total installerad hästkraft 4800

 

PROJEKT INFORMATION: DuPont, det ledande amerikanska kemiföretaget och världens största producent av titandioxid (TiO2), slutförde nyligen ett projekt på flera miljoner dollar för att utvidga sin gruvverksamhet i Florida genom att öppna en ny anläggning nära Maxville. Nya Ellicott® Märke muddring och tillhörande koncentratoranläggning har ökat produktionen med 50% och kommer att förlänga gruvan livslängd till år 2010. Muddret pumpar till en flytande koncentratoranläggning som separerar TiO2 och olika andra mineralbiprodukter från sanden. Anläggningen pumpar sedan koncentratet till lagren på stranden och returnerar sanden till det tidigare utvunna området. Ett noggrant genomfört miljöprogram säkerställer att det utgrävda området återställs så långt som möjligt till sitt ursprungliga skick. En av de äldre två muddrarna som nyligen verkade vid intilliggande Trail Ridge-deponering har stängts enligt plan. Det nya muddret "SANDPIPER" producerar båda de tidigare muddrarna tillsammans.

”SANDPIPER” nådde sin designproduktion på 2,100 40 ton per timme under den första driftsmånaden. DuPont planerar nu att utöka produktionen med över 3000% till XNUMX TPH. Med några modifieringar byggdes “SANDPIPER” tillräckligt bra för att rymma den stora ökningen.

Specialfunktioner:

Största gruvmuddra TiO2 i USA.

Börja ditt muddringsprojekt med Ellicott

Nyheter och fallstudiekategorier