Avgiftsfritt: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Special Electric Mining Dredge - “Hydro-Quebec”

Ägare: Quebec Hydro-Electric Commission, Kanada

PRINCIPALA UPPGIFTER:

Skrovstorlek - längd i fot 220 '
Maximal grävdjup 90 '
Sugrörsstorlek - ID 42 "
Urladdningsstorlek - ID 36 "
Dredge Pump Hästkrafter 8000
Grävmaskin Hästkraft 1000
Total installerad hästkraft 10,000

PROJEKT INFORMATION: Quebec Hydro-Electric Commission började planera redan 1925 för att bygga en ny kanal som praktiskt taget skulle ta hela flödet av St. Lawrence River och därmed göra en permanent effekt tillgänglig på nästan 1,600,000 15 3300 kilowatt. Denna kanal skulle vara cirka 27 mil lång, 250,000,000 fot bred och XNUMX fot djup. Materialet som skulle grävas var till största delen ”stenlera”, som är en tung, klibbig, typ av marin lera med isblock. Den totala utgrävningen var över XNUMX kubikmeter, större än mängden material som grävts ut för hela Panamakanalen.

Detta var en helt ny design och "tiden var avgörande". Från undertecknandet av kontraktet den 30 mars 1951 tills muddret började arbeta i mitten av december 1952 var den förflutna tiden bara 21 månader, en anmärkningsvärd prestation med tanke på muddret (över 10,000 XNUMX hk), designens komplexitet, och konstruktion i Kanada.

När premiärminister Duplessis i provinsen Quebec ordförande vid uppdragsceremonierna förklarade han utmärkelsen till oss på följande sätt:

"En begäran om hjälp med att designa en ny muddringsenhet -" HYDRO-QUEBEC "gjordes av Ellicott® Machine Corporation, världsberömd för sin hydrauliska muddrar inklusive enheter för Panamakanalen och andra håll. Detta företag levererade också den hydrauliska muddringsmaskineriet och fungerade som rådgivande ingenjörer för Beauharnois Company vid byggandet av muddret samt vid montering på Marine Industries varv i Sorel. ”

Detta var världens mest kraftfulla muddra byggd upp till den tiden; huvudpumpmotorn var 8,000 hästkrafter och skäret hade maximalt 2,000 hästkrafter. Det var ett extremt svårt muddringsarbete, men jobbet avslutades i 1959, enligt schema. En rapport publicerad i Waterways Magazine i februari 1953 uppgav att ”Trots sin höga initialkostnad har denna muddring minskat kostnaden för utgrävning av stenlera med några miljoner dollar. ”

Specialfunktioner:

Största och kraftfullaste skärsugmaskin av sin typ som någonsin byggts vid den tiden.

Att bygga en teknisk genombrottsmudring trots svårigheter att samtidigt arbeta i en utländsk gård.

Börja ditt muddringsprojekt med Ellicott

Nyheter och fallstudiekategorier