Avgiftsfritt: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Ombyggnad av våtmarkerna i Pepper Creek

En win-win för båtlivare och vikarna

av Bartholomew Wilson, vetenskapskoordinator

Återvinning är inte bara något som invånarna i Inland Bays kan göra hemma.

Ett innovativt återvinningsprojekt pågår på Inland Bays.

CIB har samarbetat med Delaware-avdelningen för naturresurser och miljökontroll (DNREC) för att återvinna sediment som har muddrats från kanaler för att bygga upp tidvattenmyrarna i Inland Bays.

I ett samarbetsförsök för att eliminera behovet av nya muddringsplatser för muddrar och visa potentialen att använda detta material för att mildra effekterna av myrsänkning och havnivåstigning har DNREC och CIB satt sitt syn på ett 25 tunnland stort tidvattenmyr intill Vines Creek Marina.

I en process som kallas nyttigt återanvändning används mudringsmaterial för att bygga upp tidvattenmyrar som förlorar mark, bokstavligen, till följd av havsnivån. Genom att höja deras höjder kommer de att vara mer motståndskraftiga mot effekterna av stigande tidvatten orsakade av havsnivåökning och markbundenhet.

Muddringsmaterialet kommer från ett DNREC-muddringsprojekt för att fördjupa navigeringskanalen på Pepper Creek och förbättra tillgången för båttrafik. Normalt placeras muddringsmaterialet i en anläggning för bortskaffande av höglandet, men detta projekt sätter avfallet i arbete och håller materialet i systemet.

Nuvarande forskning har visat att avlägsnande av muddringsmaterial från kanaler och kassering av det i ett område utanför tidvattens räckvidd kan leda till ett långsiktigt underskott i mängden sediment som finns i systemet och tillgängligt för den naturliga processen för re -byggande av myrarna; avgörande för deras förmåga att upprätthålla höjd och hålla jämna steg med stigande havsnivåer.

Hur det är gjort

När mudret gräver ner flera fot ned i kanalbotten dras materialet in i ett 8-tums rör som delvis är nedsänkt i vattnet och sedan transporteras genom röret till en pråm som ligger på strandkanten på träsket flera hundra fot bort. Muddringsmaterialet tvingas sedan igenom ett 4-tums högtrycksmunstycke och sprayas i en lång ström på träskytan. Munstycket kan svängas för att rikta sedimentet till olika platser.

När det sprutas strömmar den bruna uppslamningen, som är 90% vatten och 10% sediment, längs ytan och avsätter sig i de låga områdena i träsket. Det förväntas att en till sex tum sediment sprayas över träskytan, med de lägsta fläckarna som får den tjockaste appliceringen av material.

blog-1-2Denna metod för sprutning av muddringssedimenter över träsket är relativt ny för Delaware, men denna process med tunnskiktstillförsel av mudringsmaterial har använts för att återställa tidvattenmyrar i Gulf Coast of Texas, Louisiana och Alabama under ett antal år. För DNREC kan detta markera en ny era i muddring och underhåll av navigeringskanaler i Inland Bays. Det som en gång var ett avfallsmaterial som var kostsamt att ta bort och kassera är nu en värdefull lokal resurs som kan användas för att återställa tidvattenmyrarna och de vitala tjänster som våtmarkerna tillhandahåller; filtrera vattnet, buffra marken från stormvågor och ge fisk och kräftdjur livsmiljöer.

Den tunna skiktapplikationen vid Pepper Creek fortsatte till mars 31, då verksamheten stoppades till nästa vinter för att minimera påverkan på fiskesamhället i bäcken. Arbetet kommer att börja igen under hösten.

Projektgruppen inkluderar representanter från DNREC: s strand- och vattenvägsavdelning, avsnittet för utvärdering av vattenskydd, våtmark och subaqueous-sektioner, avdelningen för fisk och vilda djur och Delaware Center for the Inland Bays som arbetar tillsammans för att demonstrera effektiviteten av nyttigt återanvändning av tekniker för restaurering av muddrar. på Inland Bays.

Så nästa gång du ser lera sprutas på träskarna i Inland Bays, oroa dig inte att det inte är ett läckt rör, det är återställning av våtmarker genom återvinning, hårt arbete med att bygga om våra myrar.

Reprinted from Inland Bays Journal

Nyheter och fallstudiekategorier