Avgiftsfritt: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Lynnhaven Inlet Dredging Contract tilldelats; Material som är avmarkerat för nyttigt återanvändning

Norfolk District, US Army Corps of Engineers, har tilldelat ett kontrakt på 2 miljoner US-dollar för underhållsmuddring i Lynnhaven Inlet Federal Navigation Channel i Virginia Beach, Va.

Lynnhaven Inlet genomgår årligen underhållsmuddring för att bekämpa kritisk skalning; emellertid på grund av orkanen Sandys påverkan på kusten Virginia Beach förra året, förvärrades skelförhållandena och krävde snabbare muddring, säger Kristin Mazur, Norfolk-distriktets projektledare.

"Nyligen genomförda undersökningar identifierade kritisk skalning i ingångskanalen, vrid på bassängen och sidokanalerna i projektet," sade Mazur. "Den här skalningen, om den lämnas ensam, kan påverka ett brett utbud av den maritima industrin negativt och hotar säker och effektiv navigering."

Projektet kräver vanligtvis muddringscykler med full underhåll ungefär vart tredje år.

Southwind Construction Corporation, ett litet företag baserat i Evansville, Ind, kommer att muddra kanalen till ett nödvändigt djup på upp till 10ft “medelvärde med lägre lågvatten.” Muddringsavtalet innehåller också två fot tillåtet muddring med överdjup.

Entreprenören kommer att använda en rörledning för att transportera det muddrade materialet för nyttigt återanvändning i utsedda placeringsområden längs Ocean Park Beach och Maple Street Upland Placement Site i Virginia Beach. Sammantaget mudrar entreprenören cirka 134,350 kubikmeter material.

Eftersom projektet påverkades av orkanen Sandy, finansieras det genom en kombinerad post-sandy katastrofhjälpsanslag, Corps-verksamhet och underhållsfinansiering och lokala sponsorfonder.

Projektet planeras för slutförande i januari 2014.

Lynnhaven Inlet Federal Navigation Channel, som godkändes av River and Harbour Act of Oct. 23, 1962, ligger på Chesapeake Bay, i staden Virginia Beach. Navigeringsprojektet ger tillgång till Chesapeake Bay och Atlanten för kommersiella fiskefartyg, charterfiskebåtar, huvudbåtar och ett brett utbud av privata fritidsfartyg.

Kanalen används av pilotbåtarna för både Virginia och Maryland pilotstationer baserade inuti inloppet för att transportera piloter från deras brygga till djupgående fartyg som kommer in i Chesapeake Bay.

Nyheter och fallstudiekategorier