Avgiftsfritt: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Lynnhaven Inlet Federal Navigation Channel helt navigerbar efter ett 2 miljoner dollar muddringsprojekt

Norfolk District, VA, från US Army Corps of Engineers, har förklarat Lynnhaven Inlet Federal Navigation Channel helt navigerbar efter ett underhållsmuddringsprojekt på $ 2 miljoner för att avlägsna kritiska skalförhållanden som förvärras av orkanen Sandy i 2012.

Kåren kontrakterade projektet till Southwind Construction Corporation, som kom före tidtabellen och inom budgeten, säger Andy Reid, Norfolk District kontraktsrepresentant. Southwind använde sin 16 ″ Ellicott Series 970 skärmuddring, bilden ovan, för att utföra arbetet.

Underhållsmuddringen innehöll också fördelaktig återanvändning och placering av cirka 112,000 6,500 kubikmeter sand på XNUMX fot strandlinje, från Lynnhaven-inloppet till ett närliggande grannskap längs Chic's Beach i Virginia Beach, VA, nära mynningen av Chesapeake Bay. "Staden Virginia Beach är mycket nöjd med Norfolk District prestationer i detta kontrakt," säger Phill Roehrs, PE, Virginia Beachs vattenresursingenjör. ”Den livsviktiga vattenvägen som betjänar bassängen rensades från all grävning och sanden som togs bort från kanalen placerades på en av våra erosionsstränder för att ge påfyllning. Det är det bästa från båda världar. ”

Lynnhaven Inlet genomgår årligen muddring för att bekämpa kritisk grävning. På grund av orkanen Sandys inverkan på Virginia Beach-kusten försämrades emellertid förhållandena och började påskyndat muddring, säger Kristin Mazur, projektledare i Norfolk District.
"Undersökningar identifierade kritisk grävning i ingångskanalen, vändning av bassängen och sidokanalerna i projektet," sa Mazur. "Denna prövning, om den lämnades ensam, skulle ha påverkat en mängd olika maritima industrier negativt och hotat säker och effektiv navigering."

Projektet kräver typiskt underhållsmässiga muddringscykler ungefär vart tredje år, vilket ger tillgång till Chesapeake Bay och Atlanten för kommersiella fiskefartyg, charterfiskebåtar, huvudbåtar och ett brett utbud av privata fritidsfartyg. Kanalen används av pilotbåtarna för både pilot- och Virginia-pilotstationerna baserade inuti inloppet för att transportera piloter från deras brygga till djupgående fartyg som kommer in i Chesapeake Bay från Atlanten.

Börja ditt kanalunderhållsprojekt med Ellicott

Nyheter och fallstudiekategorier